Δημόσιο -Αξιολόγηση: Αποσύρεται η τιμωρητική τροπολογία Γεροβασίλη

  • Απο stergios
  • 11 Φεβρουαρίου 2019 - 22:41
  • Comments Off

Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η σύνταξη ρύθμισης από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με την οποία θα ανακαλείται η τροπολογία Γεροβασίλη, με την οποία αποκλείονταν από τις κρίσεις όσοι προϊστάμενοι απείχαν από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Το θέμα είχε αποτελέσει ένα από τα αιτήματα που κατέθεσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην υπουργό στην πρόσφατη συνάντησή τους και, όπως μαθαίνουμε, η δέσμευση της κ. Ξενογιαννακοπούλου πρόκειται να τηρηθεί σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάκληση της τροπολογίας Γεροβασίλη αποτελεί συνδικαλιστικό αίτημα και της ΑΔΕΔΥ. Πρακτικός λόγος διατήρησης της τροπολογίας δεν υφίσταται, θεωρούν αμφότερες οι πλευρές (υπουργείο και συνδικαλιστές), καθώς στην τελευταία χρονικά διαδικασία αξιολόγησης η συμμετοχή των υπαλλήλων ήταν πλειοψηφική, παρότι η ΑΔΕΔΥ έχει διατηρήσει σε ισχύ την απόφασή της για απεργία -αποχή.

Με την τροπολογία Γεροβασίλη, συνοπτικά, όσοι αξιολογητές δεν αξιολογούν τους υφισταμένους τους, αποκλείονται από τις διαδικασίες επιλογή προϊσταμένων – οι οποίες να σημειωθεί εκκρεμούν σε μεγάλο βαθμό στους ΟΤΑ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ, ΚΡΙΣΕΙΣ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]