Το 42% των Γάλλων δεν αποκλείει να ψηφίσει ακροδεξιά στις δημοτικές εκλογές

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε τη Δευτέρα η Ένωση Εβραίων Φοιτητών Γαλλίας (UEJF), το 42% των Γάλλων δεν αποκλείουν να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές, μια λίστα που θα υποστηρίζει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (Front National), αν τους δοθεί μια τέτοια ευκαιρία στην πόλη τους.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13 και 14 Νοεμβρίου 2013 σε δείγμα 1.003 άτομων από το Ινστιτούτο Polling Vox.

Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους του συντηρητικού κόμματος UMP, το 59% απαντάει ότι θα ψηφίσει υποψήφιους που πρόσκεινται στο κόμμα τους, ενώ μόνο 9% από τους ψηφοφόρους του σοσιαλιστικού κόμματος απάντησαν ότι θα στηρίξουν το δικό τους κόμμα.

Το 88% των Γάλλων απαντάει ότι ανάμεσα στους υποψηφίους που στηρίζει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο υπάρχουν και αυτοί που κάνουν ρατσιστικές δηλώσεις, αλλά το 40% εξ αυτών θεωρεί ότι και στα άλλα κόμματα ισχύει το ίδιο.

Το 64% από τους συμπαθούντες του ακροδεξιού κόμματος δηλώνουν ότι δεν θα αλλάξουν την ψήφο τους επειδή κάποιοι υποψήφιοι κάνουν δηλώσεις εναντίον των μεταναστών ή εναντίον των Εβραίων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της UEFJ Jonathan Hayoun δήλωσε πως «το Εθνικό Μέτωπο εξακολουθεί να διαβρώνει την κοινωνία με δηλώσεις που βαθαίνουν το μίσος, επενδύει στο φόβο και χρησιμοποιεί προκαταλήψεις».

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ, ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!