Κινηματογραφική Λέσχη στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

 Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ξεκινά την λειτουργία της   Κινηματογραφικής του Λέσχης με προβολές, με δραστηριότητες που στοχεύουν σε επιλεγμένες Κινηματογραφικές Ταινίες, με σεμινάρια θεωρίας και εξοικείωσης με την τεχνική και αισθητική του κινηματογράφου, με ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, με θεματικά αφιερώματα, καθώς και αφιερώματα σε μεγάλους σκηνοθέτες.

Έναρξη για την Κινηματογραφική Λέσχη θα γίνει την Τετάρτη, 27/11/2013 και ώρα 9.00 μ.μ. στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206- Ταύρος) με την ταινία «Ο Βυσσινόκηπος» του Μιχάλη Κακογιάννη, τιμής ένεκεν προς ένα μεγάλο δημιουργό της 7ης Τέχνης, αλλά και της  επιτυχημένης  συνεργασίας μας με το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο.   Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 2103418579 από Δευτέρα-Παρασκευή, 11π.μ.-2μ.μ.

Στόχος της κινηματογραφικής λέσχης είναι η διοργάνωση δραστηριοτήτων  όπως:

ñ     Επιλεγμένες Κινηματογραφικές Ταινίες  δυο φορές το μήνα με προβολές που θα πραγματοποιούνται στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» ( Πειραιώς 206  -Ταύρος)

ñ     Αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες σκηνοθέτες (Βούλγαρη-Αγγελόπουλο-Κακογιάννη- Σμαραγδή κ.λ.π).

ñ     Σεμινάρια θεωρίας και εξοικείωσης με την τεχνική και αισθητική του κινηματογράφου.

ñ     Ταινίες Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ

ñ     Συνεργασία με Κινηματογραφικές Λέσχες

ñ     Αφιερώματα σε άλλες χώρες

ñ     Παιδικό Αφιέρωμα με   πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου και ταινίες που έχουν εγκριθεί από την επιτροπή κατάλληλων θεαμάτων της Διεύθυνσης εκπαίδευσης.

ñ     Θεματικά Αφιερώματα με ταινίες αλλά και άλλα είδη τέχνης (π.χ. Ημέρα Μουσικής ταινία και συγχρόνως μουσικά ακούσματα) κ.λ.π.

 

Για εγγραφή μελών στην Κινηματογραφική Λέσχη, έτσι ώστε να υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής  και στα αλλά προγράμματά της, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το Γραφείο του Πνευματικού Κέντρου στο π. Δημαρχείο Ταύρου στο τηλ. 213 2036213 ή με το Γραφείο Τύπου του Δήμου, στο 213 2019636, στο FAX 2132036247 και με  email στο [email protected].

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, δήλωσε σχετικά με την έναρξη της κινηματογραφικής λέσχης: “Ο πολιτισμός και η τέχνη δεν πρέπει να μπαίνουν στο περιθώριο λόγω της πολύπλευρης κρίσης που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε. Η λειτουργία της κινηματογραφικής λέσχης στο Δήμο μας καλύπτει ένα κενό που υπήρχε στο πλαίσιο των πολιτιστικών μας δράσεων. Πιστεύω ότι θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στην κινηματογραφική μας λέσχη από τους κατοίκους, αφού ο κινηματογράφος παραμένει στην Ελλάδα αγαπημένο μέσο ψυχαγωγίας. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να προγραμματίζουμε πολιτιστικές δράσεις που θα ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα των κατοίκων μας.”

 

programmaProbolon-1

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ, ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!