«Ξύλο» στο δημοτικό Συμβούλιο της Ρώμης (Video)

Από χαστούκια, αγκωνιές και, βεβαίως, έντονες λογομαχίες σημαδεύτηκε η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρώμης κατά τη διάρκεια της οποίας συζητιόταν ο προϋπολογισμός του δήμου της Ιταλικής πρωτεύουσας.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για να μετατραπεί η αίθουσα Giulio Cesare στο Καπιτώλιο σε «ρωμαϊκή αρένα» έδωσαν αλυμβουλοι της αντιπολίτευσης οι οποίοι με αποδοκιμασίες και σφυρίγματα και καταγγελίες για παρατυπίες διέκοψαν την ομιλία της Ντανιέλα Μοργκάντε, δημοτικής συμβούλου αρμόδιας για τα οικονομικά.

Αμέσως μετά τα σφυρίγμα ξεκίνησαν και τα… χαστούκια. Πρωταγωνιστές, ο εκπρόσωπος του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μαρτσέλο Ντε Βίτο, και ο Ντάριο Ροσίν του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, οι οποίοι λογομάχησαν έντονα, με αποτέλεσμα να ξεπεράσουν τα όρια και να ανταλλάξουν χαστούκια.

Από το επεισόδιο δε γλίτωσε ούτε ο δήμαρχος,ν Ινιάτζιο Μαρίνο, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από τον Ροσίν, που τον χτύπησε στο κεφάλι με τον αγκώνα. Ο δήμαρχος εξήλθε της αίθουσας κρατώντας το κεφάλι του, ενώ αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το στέλεχος των Αδελφών της Ιταλίας, όμως, δε σταμάτησε εκεί, καθώς σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ενεπλάκη σε άγριο επεισόδιο και με τον σύμβουλο του κόμματος Αριστερά Οικολογία Ελευθερία, Τζανλούκα Πετσόλα, τον οποίο χαστούκισε.

Μόλις αποκαταστάθηκε η ηρεμία με την παρέμβαση άλλων συμβούλων, ο Μαρίνο επέστρεψε στην αίθουσα και αφού διέκοψε τη συνεδρίαση, δήλωσε για την επίθεση: «Δεν ήταν τυχαία. Μου έδωσε αγκωνιά. Έχω ένα καρούμπαλο στο κεφάλι. Δεν είδα ποιος ήταν. Είδα μόνο μία σιλουέτα που φώναζε και μιλούσε χυδαία. Δεν ξέρω ποιος ήταν και δε θέλω να μάθω ποιος ήταν».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι επρόκειτο για απρεπές θέαμα για τους εκλεγμένους από τον ιταλικό λαό, οι οποίοι θα έπρεπε να σέβονται την αίθουσα του δημαρχείου και ό,τι εκπροσωπεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

ΚΟΣΜΟΣ, ΞΥΛΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΔΗΜΟΣ ΡΩΜΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!