Τηλεργασία: Η Πορτογαλία θεσπίζει αυστηρό πλαίσιο - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
16
Νοέμβριος
Back
τηλεργασία

Τηλεργασία: Η Πορτογαλία θεσπίζει αυστηρό πλαίσιο

Tην προστασία των δικαιωμάτων όσων εργάζονται με τηλεργασία σπεύδει να εξασφαλίσει η Πορτογαλία μέσω θέσπισης ενός αυστηρού πλαισίου.

Το νέο πλαίσιο απαγορεύει ρητά στις επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των δέκα ατόμων να έρθουν σε επικοινωνία με τους εργαζόμενους εκτός του ωραρίου εργασίας με στόχο την προστασία της προσωπικής τους ζωής και της ηρεμίας της οικογένειας τους. Εάν το κάνουν, αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά πρόστιμα, με εξαίρεση την περίπτωση κάποιας έκτακτης ή σοβαρής ανάγκης.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να συνεισφέρουν στους αυξημένους λογαριασμούς των νοικοκυριών, ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου/ίντερνετ ή ακόμη και συντήρησης/αναβάθμισης εξοπλισμού των εργαζομένων τους.

Το καθεστώς θα πρέπει να είναι αμοιβαία αποδεκτό και από τις δύο πλευρές και να βασίζεται σε εργασιακές συμβάσεις που θα το ορίζουν, όπως θα ορίζουν και το ωράριο εργασίας. Δεν θα επιτρέπεται κανενός είδους διαφοροποίηση μεταξύ των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο γραφείο και των εργαζομένων στο σπίτι, σε επίπεδο μισθών, ασφαλιστικών/υγειονομικών καλύψεων, αδειών, εκπαίδευσης κλπ. Επίσης δεν θα επιτρέπεται κανενός είδους παρακολούθηση του εργαζομένου στο σπίτι, από τον εργοδότη του.

Οι εργαζόμενοι θα έχουν το δικαίωμα να πουν «όχι» στην τηλεργασία, χωρίς να απαιτείται συγκεκριμένος λόγος. Αντιθέτως οι εταιρείες που αρνούνται το αίτημα τηλεργασίας θα πρέπει να αιτιολογούν τους λόγους γραπτώς.

Όλοι οι γονείς ή κηδεμόνες με παιδιά έως οκτώ χρονών, θα έχουν ελεύθερα το δικαίωμα να εργάζονται από το σπίτι, χωρίς καν να απαιτείται η σύμφωνη απόφαση στου εργοδότη, εφόσον η φύση της εργασίας τους το επιτρέπει.

Εάν στο άνωθεν καθεστώς μπορούν να ενταχθούν και οι δύο γονείς, με βάση τη φύση της εργασίας τους, θα πρέπει να το κάνουν εναλλάξ, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους ή ωράρια. Το συγκεκριμένο μέτρο, πάντως, δεν θα αφορά τις μικρές επιχειρήσεις, με λιγότερο από δέκα εργαζόμενους.

Οι εργοδότες θα πρέπει να ορίζουν τακτικές κατ’ ιδίαν συναντήσεις και συσκέψεις με όσους βρίσκονται στο συγκεκριμένο καθεστώς εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να ενημερώνονται και να μην αισθάνονται απομονωμένοι από την εταιρεία και τους συναδέλφους τους.

«Η απομακρυσμένη εργασία έχει τεράστια πλεονεκτήματα υπό την προϋπόθεση πως μπορούμε να ελέγξουμε τα μειονεκτήματα» εξήγησε, σχολιάζοντας τα μέτρα η υπουργός Εργασίας Άνα Μέντες Γκοντίνιο, εξηγώντας πως η πανδημία σαφώς φανέρωσε το κενό και μεγιστοποίησε την ανάγκη να θεσμοθετηθεί ένα σαφές εργασιακό πλαίσιο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!