Πορτογαλία: Απαγορεύει στους εργοδότες να καλούν τους εργαζομένους εκτός ωραρίου - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
27
Νοέμβριος
Back
ευπαθείς ομάδες

Πορτογαλία: Απαγορεύει στους εργοδότες να καλούν τους εργαζομένους εκτός ωραρίου

Η Πορτογαλία εισήγαγε έναν νόμο που απαγορεύει στους εργοδότες να επικοινωνούν με τους εργαζομένους εκτός του κανονικού τους ωραρίου μέσω τηλεφώνου, μηνύματος ή email.

“Ο εργοδότης πρέπει να σέβεται την ιδιωτική ζωή του εργαζομένου, συμπεριλαμβανομένων των περιόδων ανάπαυσης και του οικογενειακού χρόνου. Οποιαδήποτε παράβαση συνιστά σοβαρό αδίκημα και μπορεί να επιφέρει πρόστιμο”, ορίζει ο νέος νόμος

Σύμφωνα με το CNN, η νέα νομοθεσία εντάσσεται στην προσπάθεια της χώρας να έχει έναν επιπλέον ελέγχο στο νέο καθεστώτος της τηλεργασίας, το οποίο έγινε συχνότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στον ίδιο νόμο προβλέπεται και η υποχρέωση του εργοδότη να παρέχει στον εργαζόμενο όλα τα αναγκαία εργαλεία για την εξ αποστάσεως εργασία. Παράλληλα, παρέχεται επιπλέον αμοιβή για τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος, εξαιτίας της μεγαλύτερης χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι.

Οι παραπάνω κινήσεις της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Αντόνιο Κόστα, επιδιώκουν την ανάδειξη της Πορτογαλίας ως έναν βασικό προορισμό ψηφιακών νομάδων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!