Οι γυναίκες με αυτοσυγκράτηση απολαμβάνουν το σεξ;-Τι ρόλο παίζει η προσωπικότητα

Ιδού η απορία… Έρευνα του πανεπιστήμιο της West Virginia, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Sex Research» επιχειρεί να τοποθετήσει τα πράγματα στη σωστή τους βάση και να απαντήσει στο καυτό ερώτημα αν…Οι γυναίκες που έχουν αυτοσυγκράτηση απολαμβάνουν το σεξ.

Το news247.gr σε συνεργασία με το invitromagazine παρουσιάζει τη μελέτη της επιστημονικής ομάδας της καθηγήτριας Kristin Moilanen που διαπίστωσε ότι η προσωπικότητα της γυναίκας και ο τρόπος που αυτή διαμορφώνεται με το πέρασμα των χρόνων, έχει άμεση επίπτωση στη σεξουαλική της συμπεριφορά και μπορεί να την ωθήσει σε ακραίες σεξουαλικές συμπεριφορές.

Οι επιστήμονες μελέτησαν ύστερα από προσωπικές συνεντεύξεις τη σεξουαλική συμπεριφορά 300 ανύπαντρων γυναικών ηλικίας από 18 μέχρι 26 ετών. Οι επιστήμονες εμβάθυναν στα διάφορα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους τα οποία είχαν άμεση σχέση με τη σεξουαλική τους συμπεριφορά.
Οι απαντήσεις τους αποκάλυψαν πως η αυτοσυγκράτηση (ή η έλλειψή της) συνδέεται άμεσα με τις σεξουαλικές πρακτικές που ακολουθεί μια γυναίκα. Οι γυναίκες που είχαν πιο συγκροτημένες σκέψεις και λογικές, εκείνες που έθεταν στόχους ή ιεραρχούσαν τις προτεραιότητες τους, είχαν μια λογική ακόμη και στο σεξ (εάν είναι δόκιμος ο όρος). Η προσωπικότητα της γυναίκας καθόριζε το πότε θα κάνει σεξ, με πόσους συντρόφους, πως θα κάνει σεξ, πόσο συχνά θα κάνει σεξ κ.α

Εκείνες οι γυναίκες που παρουσίαζαν έλλειψη αυτοσυγκράτησης, διαπίστωσαν οι επιστήμονες, ότι κάνουν σεξ με μεγαλύτερη συχνότητα, αλλάζουν πιο εύκολα συντρόφους, τους αρέσουν οι επικίνδυνες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της πράξης, αμελούν να ζητήσουν από τον σύντροφο τους να βάλει προφυλακτικό κ.α

«Είναι και θέμα ασφάλειας» θα πει η επικεφαλής της έρευνας και θα συνεχίσει: «δεν πρέπει να ξεχνάμε τον παράγοντα αυτόν. Κάθε γυναίκα οποιαδήποτε στιγμή της ζωής της μπορεί να αλλάξει τις σεξουαλικές της συνήθειες και να απολαμβάνει το σεξ με περισσότερη ασφάλεια. Ίσως για το λόγο αυτό σε κάποια στιγμή της ζωής του οι άνδρες γνώρισαν μια γυναίκα με λίγη αυτοσυγκράτηση και όταν την είδαν πάλι μετά από χρόνια ήταν ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος στο σεξ»

ΚΟΣΜΟΣ, ΥΠΑ, ΕΡΕΥΝΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΣΕΞ, ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση