Κορωνοϊός – Ιταλία: Επιστήμονες ζητούν την άμεση λήψη μέτρων από Κόντε – Ματαρέλα

Την άμεση λήψη μέτρων, για να αποφευχθεί η τραγωδία του πρώτου κύματος και να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ζήτησαν εκατό Ιταλοί διακεκριμένοι επιστήμονες, μέσα από την επιστολή που απέστειλαν στον πρωθυπουργό της χώρας, Τζουζέπε Κόντε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Οι επιστήμονες, μέσα στους οποίους βρίσκονται πρυτάνεις πανεπιστημίων, φυσικοί, γιατροί και οικονομολόγοι θεωρούν ότι με τη λήψη αυστηρών μέτρων μέσα στις επόμενες δύο με τρεις μέρες, θα αποφευχθεί μια νέα ημερήσια αύξηση των θυμάτων από κορωνοϊό τις ερχόμενες δύο εβδομάδες.

Όσοι υπέγραψαν την επιστολή τονίζουν ότι «στη φάση αυτή απόλυτη προτεραιότητα έχει η προστασία της ατομικής υγείας, όπως και εκείνης του κοινωνικού συνόλου, έτσι όπως προσδιορίζεται στο άρθρο 32 του ιταλικού Συντάγματος».

«Η λήψη αποτελεσματικών μέτρων τώρα θα προστατέψει και τις θέσεις εργασίας. Όσο περιμένουμε, τόσο τα μέτρα θα γίνουν πιο σκληρά και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, με βαρύτερες οικονομικές συνέπειες» αναφέρουν καταληκτικά οι επιστήμονες.

ΚΟΣΜΟΣ, ΙΤΑΛΙΑ, ΣΕΡΤΖΙΟ ΜΑΤΑΡΕΛΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΤΖΟΥΖΕΠΕ ΚΟΝΤΕ, ΜΕΤΡΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!