Κορωνοϊός: Κρίσιμη η κατάσταση στην Ιταλία – Τα πιθανά νέα μέτρα

Ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί με τον αριθμό των κρουσμάτων στην Ιταλία ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, μέσα από παρέμβαση του στο βήμα του ιταλικού κοινοβουλίου.

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αλλά διαφορετική από εκείνη του περασμένου Μαρτίου», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι θα διατεθούν άλλα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ από το ιταλικό δημόσιο για την χρηματοδότηση της αναστολής εργασίας, ώστε να στηριχθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Επιβεβαίωσε, παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις σχολικές μονάδες, ότι προς το παρόν η τηλε-εκπαίδευση θα χρησιμοποιηθεί μόνον για μέρος των μαθητών του Λυκείου και ότι στην συνέχεια θα εξετασθεί αν η χρήση των νέων τεχνολογιών πρέπει να επεκταθεί και στους μαθητές Γυμνασίου.

Τα πιθανά νέα μέτρα

Σύμφωνα πάντως με τον ιταλικό Τύπο, η Ρώμη μέχρι το σαββατοκύριακο μπορεί να εγκρίνει νέα περιοριστικά μέτρα, εντός των πλαισίων ελέγχου της αύξησης των κρουσμάτων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Corriere della Sera», σε περίπτωση που ο αριθμός των ΜΕΘ, που έχουν καλυφθεί, φτάσει τις 2.300 (σ.σ. αυτή τι στιγμή είναι 900 καλυμμένες), ο πρωθυπουργός της Ιταλίας σκέφτεται την επιβολή ενός νέου, γενικού lockdown.

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΕΤΡΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΤΖΟΥΖΕΠΕ ΚΟΝΤΕ, LOCKDOWN, ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!