Κορωνοϊός – Ιταλία: Η Ρώμη ετοιμάζεται για απαγόρευση κυκλοφορίας

Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας ετοιμάζεται να επιβάλει το Λάτιο, η περιφέρεια της Ρώμης, μετά τη Λομβαρδία και την Καμπανία.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το μέτρο θα ισχύσει από την Παρασκευή, ενώ αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, το 50% των μαθητών του λυκείου θα παρακολουθεί το σχολικό πρόγραμμα μέσω τηλε-εκπαίδευσης. Το ποσοστό αυξάνεται μέχρι και το 75% για τους φοιτητές των πανεπιστημίων του Λατίου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλές περιοχές της Ιταλίας καταγράφουν αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρχές για τον περιορισμό της πανδημίας.

«Ο εχθρός δεν έχει ακόμη ηττηθεί, κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Η αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού, πρέπει να αντιμετωπισθεί με ύψιστη επαγρύπνηση», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

ΚΟΣΜΟΣ, ΙΤΑΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!