Κορυφαίοι προορισμοί Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία

H Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία ήταν οι κορυφαίοι προορισμοί των Ευρωπαίων πολιτών το 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. (Για την Ελλάδα υπάρχουν στοιχεία του 2010).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2011 οι πολίτες της ΕΕ πραγματοποίησαν συνολικά περίπου ένα δισεκατομμύριο ταξίδια. Το 25% των ταξιδιών αυτών ήταν προς χώρες εκτός διαμονής. Κορυφαίος προορισμός των Ευρωπαίων ήταν η Ισπανία (13% του συνόλου των ταξιδιών) και ακολουθούν η Ιταλία και η Γαλλία με 9%.

Ειδικότερα, την Ισπανία προτίμησε το 39% των Πορτογάλων, το 21% των Βρετανών και το 18% των Γάλλων.

Τη Γαλλία προτίμησαν το 35% των Βέλγων, το 23% των Λουξεμβούργιων και το 16% των Ιταλών και των Ισπανών.

Την Ιταλία προτίμησαν το 32% των Μαλτέζων, το 22% των Αυστριακών και το 20% των Ρουμάνων, ενώ η Γερμανία ήταν κορυφαίος προορισμός για τους Ολλανδούς (18%), τους Πολωνούς (15%) και τους Δανούς (14%).

Σε απόλυτους αριθμούς, τα περισσότερα ταξίδια εκτός της χώρας διαμονής τους έκαναν οι Γερμανοί (73 εκατομμύρια ταξίδια ή το 34% των ταξιδιών). Ακολουθούν οι Βρετανοί με (44 εκατομμύρια ταξίδια, ή 38%), οι Γάλλοι (22 εκατομμύρια ταξίδια ή 11%) και οι Ολλανδοί (16 εκατομμύρια ταξίδια ή 52%).

Εκτός της χώρας διαμονής τους ταξίδεψαν κατά 100% οι Λουξεμβούργιοι, κατά 74% οι Βέλγοι, κατά 56% οι Σλοβένοι, κατά 52% οι Ολλανδοί και κατά 50% οι Αυστριακοί.

(πηγή ΑΠΕ)

ΚΟΣΜΟΣ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΙΤΑΛΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!