Αυστρία: Τουριστικό αφιέρωμα στις Σποράδες

Ολοσέλιδο αφιέρωμα στις Σποράδες με παρότρυνση να τις επισκεφτούν δημοσιεύει  η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε». Συνοδευόμενο από εκπληκτικές φωτογραφίες το αφιέρωμα υμνεί το πράσινο των Σποράδων («ότι πιο πράσινο έχει να δείξει η Ελλάδα) επισημαίνοντας ότι τα νησιά αυτά δεν τα έχει αγγίξει  ο μαζικός τουρισμός.

Όπως σημειώνεται, ο αριθμός των νησιών είναι περίπου 80,τα περισσότερα από τα οποία ακατοίκητα, ενώ ο θρύλος θέλει να έχουν προκύψει από βολή λίθων ανάμεσα στους αδελφούς Τιτάνες Ωτο και Εφιάλτη.

Τα τρία κυριότερα νησιά, Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος προσφέρουν 200 παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, στα λίγα χωριά τους βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο κατάλευκα σπίτια στις πλαγιές τους, μερικά με τα σημάδια του σεισμού του 1965, ενώ περισσότερες από 500 είναι οι εκκλησίες στις σημαδεμένες από την παράδοση βόρειες Σποράδες.

Το αφιέρωμα συμπληρώνεται με πληροφορίες και προτάσεις ως προς τη διαμονή, τη γαστρονομία, αλλά και τις δυνατότητες πρόσβασης στις Σποράδες από τη Βιέννη και την Αθήνα, όπως επίσης και την υπάρχουσα βιβλιογραφία για τα κυριότερα νησιά τους.

 

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ


Αφήστε μια απάντηση