Ιταλία: Στέλεχος του Πέπε Γκρίλο έγινε δήμαρχος με τη βοήθεια της Καμόρας

Η δήμαρχος του προαστίου της Νάπολης, Κουάρτο, η οποία είναι στέλεχος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Πέπε Γκρίλο, φέρεται να εκλέχτηκε με την υποστήριξη της Μαφίας.

Στην αποκάλυψη αυτή έφτασε η αστυνομία, ενώ διενεργούσε έρευνα για τη Μαφία. Οι υποκλοπές έδειξαν ότι, δημοτικός σύμβουλος του Κινήματος στο Κουάρτο είχε δεσμούς με την Καμόρα, τη Μαφία της Νάπολης και εξελέγη χάρη στις ψήφους των μαφιόζων και όσων υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν τη γραμμή τους.

Η δήμαρχος του Κουάρτο Ρόζα Καπούτσο, κλήθηκε σε παραίτηση από ηγετική ομάδα του Κινήματος Πέντε Αστέρων, η οποία απέσυρε την υποστήριξη στο πρόσωπό της, ενώ έχει ήδη αποπέμψει από τις γραμμές του τον δημοτικό σύμβουλο.

Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχει πιθανότητα απόπειρας εκβιασμού της δημάρχου, προκειμένου να παραχωρήσει σε επιχειρηματίες, που συνδέονται με την Καμόρα τη διαχείριση ενός σταδίου.

Η υπόθεση ενδέχεται να έχει αντίκτυπο σε εθνικό επίπεδο, ενόψει των δημοτικών εκλογών της άνοιξης στις μεγαλύτερες πόλεις της Ιταλίας -Ρώμη, Μιλάνο, Νάπολη.

Το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι κατηγόρησε το Κίνημα Πέντε Αστέρων για υποκρισία αναφερόμενο στις επιθέσεις του εναντίον των άλλων κομμάτων για ευνοιοκρατία.

Ο ιδρυτής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και ηθοποιός Πέπε Γκρίλο, με ανάρτησή του στο ιστολόγιο ανέφερε σχετικά: «Καλούμε σθεναρά τη Ρόζα Καπούτσο να παραιτηθεί για να διεξαχθούν νέες εκλογές στο Κουάρτο».

Η δήμαρχος δεν έχει ακόμη παραιτηθεί. Η αστυνομία έκανε έρευνα σήμερα στο σπίτι και στο γραφείο της στο πλαίσιο της έρευνας σε βάρος του συμβούλου που φέρεται να την είχε εκβιάσει.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων είναι εξαιρετικά ισχυρό στη νότια Ιταλία -όπου οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος επιχειρούν να επηρεάσουν ή, να ελέγξουν την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΙΤΑΛΙΑ, ΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ, ΚΑΜΟΡΑ


Αφήστε μια απάντηση