Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής στα Τρίκαλα

Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής για ενήλικες με τίτλο: ¨Στίχοι ανάμεσα στις εικόνες», θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 16 Ιανουαρίου από τις 17.00 έως τις 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, το  Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού.

Διδάσκει ο συγγραφέας – δημοσιογράφος κ. Βασίλης Ρούβαλης.

Πρόκειται για ένα επιμορφωτικό σεμινάριο γύρω από τη «συνομιλία» της ποίησης και της φωτογραφίας. Στην τρίωρη συνάντηση αναπτύσσεται το θέμα της ανάγνωσης του ποιητικού έργου σε συνάρτηση με το «κλικ» του φακού, καθώς η αμφίδρομη σχέση λόγου και εικόνας δημιουργεί μια σειρά από ευφάνταστους τρόπους επαφής με τις δύο τέχνες, κατανόησης της λειτουργίας τους και πρωτότυπης έμπνευσης. Κεντρικός θεματικός άξονα της συνάντησης είναι η ποιητική εικονοποιία των: Δ. Σολωμού, Μίλτου Σαχτούρη, Επαμεινώνδα Γονατά, Γιάννη Ρίτσου και Αργύρη Χιόνη. Παράλληλα, θα συνεξεταστούν οι δυναμικές της απεικόνισης και εν γένει των οπτικοακουστικών μέσων – φωτογραφία, βίντεο και κινηματογραφικά στιγμιότυπα.

Το Σεμινάριο πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο για τους ενδιαφερόμενους. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

Απαιτείται προεγγραφή κατόπιν επικοινωνίας με το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού από Δευτέρα έως Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων (Γαριβάλδη 8), 1ος όροφος, 08:00 – 14:00. Τηλ. Επικοινωνίας: 2431353567 και 2431353569.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΓΡΑΦΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!