Ιταλία: Μονιμοποιούνται 80.000 συμβασιούχοι στο Δημόσιο

Την ώρα που η χώρα μας προχωράει σε απολύσεις όχι μόνο συμβασιούχων αλλά και δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνου, στη γειτονική (επίσης υπό χρεωκοπία) Ιταλία η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα ακολουθεί «μοντέλο Παυλόπουλου και Βάσως Παπανδρέου»: Μονιμοποιεί ένας μέρος των 150.000 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου οι οποίοι απασχολούνται στο δημόσιο.

«Η μορφή απασχόλησης που πρέπει να υιοθετηθεί ως σημείο αναφοράς στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης, είναι οι συμβάσεις αορίστου χρόνου. Θέλουμε να περιορίσουμε την λεγόμενη ελαστική εργασία μόνον για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Κατά την συνεδρίασή της, η ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού αποφάσισε ότι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου οι οποίοι απασχολήθηκαν την τελευταία πενταετία (και συνολικά τουλάχιστον για τρία χρόνια) θα αποκτήσουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς με στόχο την μονιμοποίησή τους. Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα υπολογίζει τον αριθμό των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου οι οποίοι θα μονιμοποιηθούν στις 80.000.

Στο εξής για κάθε νέα πρόσληψη στον δημόσιο τομέα θα είναι αναγκαία η συμμετοχή σε διαγωνισμούς, «ώστε να μην χρησιμοποιηθεί, πλέον, η έκτακτη εργασία ως παραθυράκι για να μπορεί να μπει κανείς στο δημόσιο», πρόσθεσε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ιταλίας.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΙΤΑΛΙΑ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΛΕΤΑ


Αφήστε μια απάντηση