Η Βασίλισσα Ελισάβετ ζητά νομικές συμβουλές για να «ξηλώσει» τον Τζόνσον

Η Βασίλισσα Ελισάβετ αναζήτησε νομικές συμβουλές σχετικά με τον πως θα μπορούσε να «αποβάλλει» τον Μπόρις Τζόνσον από την πρωθυπουργική θέση, έπειτα από την παράνομη αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου που διέταξε.

Η Βασίλισσα, συγκεκριμένα, εξετάζει νομικά υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να «ξεφορτωθεί» τον Τζόνσον και ποια διαδικασία ενδέχεται να ακολουθήσει. Είναι η πρώτη φορά στα 67 χρόνια βασιλείας της που αναγκάστηκε να ζητήσει την βοήθεια νομικού συμβούλου για να διώξει κάποιον από την πρωθυπουργική θέση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Ανώτατο Βρετανικό Δικαστήριο αποφάνθηκε πως η πράξη του Τζόνσον για αναστολή του κοινοβουλίου ήταν παράνομη. Ο καινούριος νόμος, όμως, που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο επιβάλλει στον Τζόνσον να ζητήσει μια τρίμηνη παράταση σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για Brexit.

Τέως μέλος του Συντηρητικού κόμματος, ο Ντόμινικ Γκριβ, δήλωσε πως ο Τζόνσον θα «ξηλωθεί» από την Βασίλισσα αν δεν τηρήσει τον νόμο. «Σε πέντε λεπτά θα είναι εκτός. Θα ξηλωθεί.», είπε χαρακτηριστικά ο Γκριβ.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ζητηθεί στον Τζόνσον, επανειλημμένως, από τους επικριτές του να παραιτηθεί.

Πηγή: NYP

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΝΟΜΙΚΕΣ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ, ΤΖΟΝΣΟΝ, ΞΗΛΩΣΕΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]