Ερντογάν: Σχέδιο για την εγκατάσταση 2 εκατ. προσφύγων

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στη τουρκκή Βουλή την Τρίτη, στη διάρκεια της μεγάλης εθνοσυνέλευσης της γειτονικής χώρας και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο άμεσο ενδιαφέρον του για τη δραστηριότητα στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Παράλληλα, μίλησε και για το σχέδιο της Τουρκίας για τη δημιουργία της «ασφαλούς ζώνης», στην οποία θα εγκατασταθούν 2 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν ξεριζωθεί από τις πατρίδες τους.

Σε σημεία της ομιλίας του, ο Ερντογάν είπε:

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στη Συρία και καμία από τις δραστηριότητες που εξελίσσονται εκτός των συνόρων μας, δεν πρέπει να αποτελεί προϊόν εκμετάλλευσης. Η ανάπτυξη στη Μεσόγειο, από το Αιγαίο μέχρι και τη Μαύρη Θάλασσα, αποτελεί ένα από τα βασικά και άμεσα ενδιαφέροντά μας. Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε από την ανθρώπινη υπόστασή μας, ανεξάρτητα από το πόσο θα μας κοστίσει.

Όταν οι Σύριοι αδερφοί μας πιέστηκαν από τις συγκρούσεις και τις τρομοκρατικές οργανώσεις, ανοίξαμε την πόρτα μας, τα σύνορα και τις καρδιές μας. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές κλίμα και οι αιτούντες άσυλο να μπορούν σύντομα να επιστρέψουν στις χώρες τους. Ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που έχουν επιστρέψει, φτάνει στους 360.000.

Η Τουρκία δεν έχει περιθώριο να χάσει ούτε μια μέρα. Σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση 2 εκατομμυρίων ανθρώπων στην «ασφαλή ζώνη», που θα εκτείνεται ανατολικά από τον Ευφράτη μέχρι τα σύνορα του Ιράκ. Έχουμε έτοιμα τα πλάνα μας και θα τα θέσουμε σε εφαρμογή με διεθνή υποστήριξη, αφού πρώτα σώσουμε την περιοχή από τις εισβολές και την τρομοκρατία».

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΣΧΕΔΙΟ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, 2 ΕΚΑΤ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]