Γαλλία: Οι κρεοπώλες προσλαμβάνουν σεκιουριτάδες για προστασία από τους βίγκαν

Σε ιδιωτικές εταιρίες προσέφυγαν κρεοπώλες στη Γαλλία, μετά τις προαναγγελίες τεσσάρων ενώσεων βίγκαν κατά των καταστημάτων τους το Σάββατο.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει ένταση εδώ και πολλούς μήνες, καθώς έχουν γίνει αρκετά περιστατικά βανδαλισμών από βίγκαν σε κρεοπωλεία.

Ωστόσο, η ανακοίνωση των ενώσεων προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου των κρεοπωλών της Βόρειας Γαλλίας που προανήγγειλε ότι θα απευθυνθεί «σε μια ιδιωτική εταιρεία security» για να προστατεύσει τους συναδέλφους του από τις ενδεχόμενες δράσεις των βίγκαν το Σάββατο.

«Τέσσερις ενώσεις βίγκαν ανακοίνωσαν δράσεις εναντίον των καταστημάτων μας» το Σάββατο και «δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε και να περιμένουμε στωικά τις ενέργειές τους ή ακόμη να κλείσουμε τα καταστήματά μας για να προστατευθούμε», τόνισε ο Λοράν Ριγκό σε ανακοίνωσή του.

Ο Ριγκό διευκρίνισε ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό, αλλά είναι απαραίτητο, καθώς οι κρεοπώλες καλούνται να προστατεύσουν τα καταστήματά τους.

«Έχουμε ζητήσει από μια ιδιωτική εταιρεία μια περιπολία να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της ημέρας του Σαββάτου μπροστά από το κατάστημά μας, όπως και τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή», εξήγησε η Βαλερί Καρεέλ, υπεύθυνη ενός κρεοπωλείου στη Λίλη που βανδαλίστηκε τον Μάιο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πάντως ότι προς το παρόν δεν διαθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία για τυχόν πραγματοποίηση διαδηλώσεων από υποστηρικτές των βίγκαν το Σαββατοκύριακο.

Καταγράφηκαν 12 βανδαλισμοί από τους αντισπισιστές

Πάντως, από την αρχή του έτους η Γαλλική Συνομοσπονδία Κρεοπωλών – Αλλαντοπώλων, Προμηθευτών (CFBCT) έχει καταγράψει «δώδεκα περιπτώσεις καταστημάτων που βανδαλίστηκαν με συνθήματα από αντισπισιστές» και «πολλές δεκάδες» άλλες ζημιές με «ψεύτικο αίμα» ή αυτοκόλλητα.

Πρόσφατα, έξι άτομα συνελήφθησαν για βανδαλισμούς εννέα καταστημάτων, μεταξύ των οποίων και κρεοπωλεία, στην περιφέρεια της Λίλης από βίγκαν. Μία από τους συλληφθέντες είναι μια 21χρονη γυναίκα η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 14 Δεκεμβρίου.

Οι αντισπισιστές είναι αντίθετοι στην ιεραρχία μεταξύ των ειδών και κυρίως μεταξύ των ανθρώπων και των ζώων.

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΚΡΕΟΠΩΛΕΣ, ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ, VEGAN


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!