Τραμπ απαγορεύει στο κοινό την πρόσβαση σε ποταμό όταν παίζει γκολφ

Ο προέδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ απαγορεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους Αμερικανούς πολίτες την πρόσβαση σε ένα ποτάμι επειδή συνορεύει με το γήπεδο στο οποίο παίζει γκολφ. Για την ακρίβεια, κάθε φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιδίδεται στο αγαπημένο του σπορ (κάτι το οποίο γίνεται συχνά-πυκνά), κανείς δεν μπορεί να κάνει αθλήματα ή να περνάει από εκείνο το σημείο του ποταμού Πότομακ .

Οι αγανακτισμένοι πολίτες που δεν μπορούν να κάνουν κανό όποτε θελήσουν, κατέθεσαν μήνυση κατά του Αμερικανού προέδρου την περασμένη Πέμπτη, ισχυριζόμενοι πως η απαγόρευση της πρόσβασης είναι παράνομη.

Ο λόγος για το Σύλλογο «Canoe Cruisers» της Greater Washington, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη κατέθεσε μήνυση κατά της Ακτοφυλακής και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, οι οποίοι «ανακαλούν το νόμιμο δικαίωμα του κοινού να έχει πρόσβαση και να απολαμβάνει το τμήμα του ποταμού Πότομακ, όποτε ο πρόεδρος Trump επισκέπτεται το Trump National».

Ο ποταμός Πότομακ συνορεύει με το Trump National, στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ διαθέτει το προσωπικό του γήπεδο γκολφ. Από ό,τι φαίνεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ περνά εκεί μεγάλο μέρος του χρόνου του, καθώς από την στιγμή που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, έχει παίξει γκολφ 144 φορές.

Η πρόεδρος του συλλόγου, Barbara Brown υποστήριξε: «Θα θέλαμε να αναγνωρίσουν ότι ο Πότομακ είναι ένας ποταμός αναψυχής και ότι είναι δικαίωμα μας να τον χρησιμοποιούμε για την αναψυχή μας. Έχει χρειαστεί να αλλάξουμε τα σχέδια μας γιατί ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα βρίσκεται στην περιοχή ο πρόεδρος».

Στη μήνυση που κατατέθηκε, υποστηρίζεται πως το γεγονός ότι η Ακτοφυλακή απαγορεύει την πρόσβαση στον ποταμό όταν βρίσκεται στο Trump National ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι παράνομο.

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ΤΡΑΜΠ, ΚΟΙΝΟ, ΠΑΙΖΕΙ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ, ΠΟΤΑΜΟ, ΓΚΟΛΦ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!