Επίθεση στη Συρία: Αναμένουν το ok του προέδρου Ομπάμα

Την απόφαση του προέδρου Ομπάμα αναμένει η στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ προκειμένου να πραγματοποιήσει τη «χειρουργική» επίθεση στη Συρία, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο, είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη.

«Είμαστε προετοιμασμένοι και είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που δοθεί μια τέτοια εντολή από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ. Και πρόσθεσε: «Έχουμε τοποθετήσει τις δυνάμεις μας προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν… όποια κι αν είναι η απόφαση που θα πάρει ο πρόεδρος».

Για την επίθεση έχει ενημερωθεί και η συριακή αντιπολίτευση, όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, DPA.

Ο Ομπάμα εξετάζει όλες τις πιθανές επιλογές σχετικά με το ποια θα είναι η αντίδραση των ΗΠΑ στις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς εναντίον αμάχων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο αμερικανός πρόεδρος δεν έχει λάβει ακόμα μια τελική απόφαση, αλλά πραγματοποιεί συνεχείς διαβουλεύσεις με τους συμμάχους και το Κογκρέσο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Τρίτη ότι δεν υπάρχε καμία αμφιβολία πως το συριακό καθεστώς χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά των αμάχων και πως όσοι εμπλέκονται οφείλουν να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, αναφέρει το DPA. «Ο πρόεδρος και εγώ πιστεύουμε ότι όσοι χρησιμοποιούν χημικά όπλα εναντίον ανυπεράσπιστων γυναικών, ανδρών και παιδιών οφείλουν και πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Γουαλίντ αλ-Μαλέμ αρνήθηκε για μια ακόμη φορά ότι η χώρα του έκανε χρήση χημικών όπλων και προειδοποίησε ότι η Συρία θα αμυνθεί με τρόπο που θα «εκπλήξει» τους εχθρούς της.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΑΠΟΦΑΣΗ, ΣΥΡΙΑ, ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ


Αφήστε μια απάντηση