Δύο ινστιτούτα δημοσκοπήσεων προβλέπουν βαριά ήττα του Τραμπ

Δύο ινστιτούτα δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ «βλέπουν» βαριά ήττα για τον Ντόναλντ Τραμπ το Νοέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα ινστιτούτα είχαν προβλέψει τη νίκη του το 2016.

Συγκεκριμένα, το 2016, η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια Dornslife για λογαριασμό των Los Angeles Times (USC/LA Times), αλλά και εκείνη του Investor’s Business Daily/TechnoMetrica (IBD/TIPP), παραμονή της ψηφοφορίας, είχαν προβλέψει τη νίκη με 3,2% και 2% αντίστοιχα του Τραμπ επί της Χίλαρι Κλίντον, αν και η τελευταία κέρδισε τελικά τη λαϊκή ψήφο με 2,1% αλλά έχασε τη μάχη χάρη στις ψήφους του εκλεκτορικού κολλεγίου, επειδή ο αντίπαλός της είχε επικρατήσει σε αρκετές πολιτείες-κλειδιά.

Και τώρα, επιβεβαιώνοντας όσα αποτυπώνονται και στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, οι χθεσινές (12 Οκτωβρίου) σφυγμομετρήσεις των USC και IBD/TIPP βλέπουν ήττα του Τραμπ με 13% και 8,5% αντίστοιχα έναντι του Μπάιντεν. Η δημοσκόπηση του IBD/TIPP δείχνει ότι αυτή τη φορά στηρίζουν περισσότεροι ψηφοφόροι τον Μπάιντεν από το 45% που τασσόταν υπέρ της Κλίντον προ τετραετίας τις τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής καμπάνιας. Η σφυγμομέτρηση του USC δίνει από τα τέλη Αυγούστου σταθερό προβάδισμα οκτώ ποσοστιαίων μονάδων στον Μπάιντεν, ενώ το 2016 προέβλεπε σταθερά νίκη του Τραμπ εκτός από ένα τετραήμερο στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου.

ΚΟΣΜΟΣ, ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΗΠΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!