Δημοσκόπηση: Με διψήφια διαφορά προπορεύεται ο Μπάιντεν του Τραμπ

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τις εκλογές στις ΗΠΑ και σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις ο Τζο Μπάϊντεν προηγείται του αντιπάλου του, Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα, στη νεότερη δημοσκόπηση της «Washington Post-ABC News», προηγείται με διψήφιο ποσοστό.

Ο Τζο Μπάιντεν ευνοείται από το 54 τοις εκατό των πιθανών ψηφοφόρων, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ ευνοείται από το 42 τοις εκατό. Ο υποψήφιος του Φιλελεύθερου Κόμματος (Libertarian Party) Τζο Γιόργκενσεν (Τζo Jorgensen) λαμβάνει 2 τοις εκατό και ο υποψήφιος του Πρασίνων (Green Party) Χάουι Χόκινς (Howie Hawkins) βρίσκεται στο 1 τοις εκατό. Το προβάδισμα του Μπάιντεν μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είναι επίσης 12 βαθμοί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις «WP-ABC» που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Οι εθνικές δημοσκοπήσεις αντικατοπτρίζουν την κατάσταση της λαϊκής ψηφοφορίας και όχι τις εκλογές μεταξύ πολιτειών για τους 270 εκλέκτορες που απαιτούνται για τη νίκη της προεδρίας. Οι δημοσκοπήσεις «WP-ABC» για τις κρίσιμες πολιτείες, καθώς και άλλες δημόσιες δημοσκοπήσεις, δίνουν στον Μπάιντεν ένα πλεονέκτημα σε αυτόν τον ανταγωνισμό, αν και τα περιθώρια σε αυτές είναι γενικά μικρότερα και ορισμένες πολιτείες θεωρούνται ως «κορώνα-γράμματα». Ωστόσο, κανένας υποψήφιος δεν έχει κερδίσει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων.

Ο λόγος γι’ αυτό φαίνεται να είναι η κρίση των ψηφοφόρων ότι η αντίδραση του Προέδρου τους στην πανδημία έχει μεγαλύτερη σημασία από τον χειρισμό της Οικονομίας, καθώς καθορίζουν ποιον θα στηρίξουν. Μεταξύ του 12 τοις εκατό του εκλογικού σώματος που εγκρίνει τον Τραμπ για την Οικονομία, αλλά αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την πανδημία, το 58 τοις εκατό υποστηρίζει τον Μπάιντεν, ενώ το 19% υποστηρίζει τον πρόεδρο.

Τα μεγάλα εμπόδια στην πορεία του Προέδρου παραμένουν η συνολική βαθμολογία έγκρισής του και πώς οι Αμερικανοί κρίνουν ότι χειρίζεται την πανδημία. Παρά τις προσπάθειές του, δεν μπόρεσε να αλλάξει αυτές τις εκτιμήσεις, και μέχρι να το κάνει, θα αγωνίζεται να ξεπεράσει τον Δημοκρατικό του αντίπαλο.

Η συνολική βαθμολογία έγκρισης του Τραμπ μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είναι 45% θετική και 54% αρνητική, ενώ το 47% δηλώνει ότι δεν συμφωνεί. Μεταξύ εκείνων που εγκρίνουν την απόδοση της δουλειάς του, το 90% τον ευνοεί για επανεκλογή, ενώ μεταξύ εκείνων που δεν τον εγκρίνουν, το 93% προτιμά τον Μπάιντεν.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΡΑΜΠ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΠΑΙΝΤΕΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!