Τζανάκης: Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων μετά τις 20 Απριλίου 

Τζανάκης: Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων μετά τις 20 Απριλίου 

Στις 20 Απριλίου εκτιμά πως θα μειωθούν κάτω από 1000 τα κρούσματα στη χώρα μας ο καθηγητής Πνευμονολογίας Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης. Όπως είπε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 για τις επόμενες μέρες δεν θα του κάνει εντύπωση αν τα κρούσματα είναι γύρω στα 2800-2900. Ενώ μέχρι τις 20 με 25 Μαρτίου τα κρούσματα θα κινούνται σε οριακό σημείο γύρω στα 2000.

Οι νοσηλείες ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον κ. Τζανάκη, θα αυξάνονται τις επόμενες εβδομάδες ενώ σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο θα χρειαστούν τουλάχιστον 150 κρεβάτια παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα, έως το τέλος Μαρτίου ενδεχομένως να χρησιμοποιούνται στις ΜΕΘ περίπου 620 κρεβάτια.

Μιλώντας για το προγνωστικό μοντέλο, άφησε μια αιχμή λέγοντας πώς καλό θα ήταν και ο ΕΟΔΥ να δίνει όλα τα στοιχεία. Και αυτό όπως εξήγησε, θα βοηθούσε στην καλύτερη κατανόηση των δεδομένων από τους υπόλοιπους επιστήμονες. Εξηγώντας τη λειτουργία του προγνωστικού μοντέλου, σημείωσε πως λαμβάνεται υπόψη ο δείκτης μεταδοτικότητας, οι μετρήσεις των προηγούμενων ημερών ακόμη και άλλοι παράγοντες όπως η θερμοκρασία.

ΥΓΕΙΑ, ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!