Θεμιστοκλέους: Ένα έτος η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
23
Νοέμβριος
Back
Θεμιστοκλέους: Ένα έτος η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Θεμιστοκλέους: Ένα έτος η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Στον απόηχο του σημερινού νέου θλιβερού ρεκόρ με τα 7.335 κρούσματα, ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι, παρά την αύξηση, ιδιαίτερα χαμηλά παραμένουν οι καθημερινοί εμβολιασμοί.

Συγκεκριμένα, χθες Κυριακή είχαμε μόλις 1.877 εμβολιασμούς, το Σάββατο 34.312, ενώ σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους σήμερα μέχρι στιγμής (σ.σ. για πρώτη φορά μετά από καιρό έδωσε στοιχεία για την ημέρα της συνέντευξης Τύπου) έχουν γίνει 30.000 εμβολιασμοί πρώτης δόσης και 55.000 τρίτης δόσης. Συνολικά, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, είπε ότι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αύξηση κατά 185% για την πρώτη δόση και κατά 200% για την τρίτη δόση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στη 16η θέση στην ΕΕ αναφορικά με τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς. Συγκεκριμένα, στην χώρα μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 6.430.000 πολίτες ή σε ποσοστό 61,2%, έναντι 65,6% του μέσου όρου της ΕΕ.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, δεν τίθεται θέμα λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Ισχύει για ένα χρόνο όπως και στην ΕΕ.  

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!