Έκρηξη κρουσμάτων: Θα φτάσουν τις 8.000 το επόμενο διάστημα - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
28
Νοέμβριος
Back

Έκρηξη κρουσμάτων: Θα φτάσουν τις 8.000 το επόμενο διάστημα

Μετά την έκρηξη κρουσμάτων που γίνεται αυτές τις μέρες και το νέο ρεκόρ των 6.808 νέων λοιμώξεων, υπάρχει νέα εφιαλτική πρόβλεψη. Ο κ. Τζανάκης σε συνέντευξη του μίλησε για νέα άνοδο των κρουσμάτων, ενώ ανέφερε ότι μπορεί να φτάσουν και τις 8.000 το επόμενο διάστημα.

«Υπάρχει τάση να πάμε σε 7.000 και 8.000 κρούσματα στους κινητούς μέσους όρους αργότερα» δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ενώ δεν απέκλεισε ότι θα δούμε 8.000 μέσο κινητό όρο άμεσα.

«Δεν έχει παρατηρηθεί σε κανένα άλλο κύμα στην έναρξη του»

«Αυτό που βλέπουμε σε αυτό το κύμα με την αύξηση στα κρούσματα, δεν έχει παρατηρηθεί σε κανένα άλλο στην έναρξη του», τόνισε. Ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι δεν βρισκόμαστε ακόμα στη χειρότερη φάση της πανδημίας, ωστόσο από πλευράς διαγνώσεων βρισκόμαστε-είπε- στους μεγαλύτερους αριθμούς.

Όπως εξήγησε αυτό οφείλεται στα πάρα πολλά τεστ που κάνουμε. Στους σκληρούς πανδημικούς δείκτες, ανέφερε ότι είμαστε στο 50% των νοσηλειών σε σχέση με τις αιχμές των προηγούμενων κυμάτων και 30-40% κάτω σε θανάτους από ότι στις αιχμές των θανάτων των προηγούμενων κυμάτων και σημείωσε οφείλεται στον εμβολιασμό.

«Οι ανεμβολίαστοι μας είναι μια Δανία και περιμένουμε κρούσματα σε αυτούς»

«Είμαστε σε μια περίπου ελεγχόμενη φάση από πλευράς πίεσης του υγειονομικού συστήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ανεκτό να έχουμε 30-40 θανάτους καθημερινά». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και θα ισχύσουν από αύριο δεν μπορούν να ανακόψουν την αυξανόμενη τάση των κρουσμάτων αλλά να την επιβραδύνουν.

«Οι ανεμβολίαστοι μας είναι μια Δανία και περιμένουμε κρούσματα σε αυτούς. Καθώς η πανδημία προχωράει και τους μολύνει αποκτάται ανοσία. Είναι σαν την πυρκαγιά που καίει ολόκληρο το δάσος και δεν έχει τι να κάψει και σβήνει μόνη της», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Κατά τον κ. Τζανάκη «αν ο επίνοσος πληθυσμός το επόμενο τρίμηνο, τετράμηνο ως συναδυασμός τεχνιτής ανοσοποίησης μέσω των εμβολιασμών και φυσικής νόσησης, τότε θα μπορούμε να φτάσουμε σε μια ενδημική μορφή της όπως στην Πορτογαλία». Αυτό θα συμβεί μετά την Άνοιξη, η πρόβλεψη του καθηγητή.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!