Τέλος στην αϋπνία με... στρατιωτικό κόλπο - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
29
Νοέμβριος
Back

Τέλος στην αϋπνία με… στρατιωτικό κόλπο

Το τέλος της αϋπνίας έρχεται με την βοήθεια μιας αμερικανικής τεχνικής που εφαρμόζεται σε στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.

Για να τελειοποιήσετε την τεχνική αυτή,απαιτούνται έξι εβδομάδες, όπως αναφέρουν οι ειδικοί. Άπαξ και εφαρμοστεί με ευλάβεια, τότε μπορείτε να κοιμηθείτε σαν το πουλάκι μέσα σε δύο λεπτά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», πρόκειται για μία μυστική μέθοδο του αμερικανικού στρατού που εγγυάται ότι θα αφεθείτε στα χέρια του Μορφέα σε 120 δευτερόλεπτα.

Μετά από έξι εβδομάδες πρακτικής, η μυστική αυτή τεχνική έχει 96% επιτυχία.

Χαλάρωση μευών, τεχνικές αναπνοής και οπτικοποιήσεις

Πόσοι από εμάς δεν στριφογυρίζουμε τη νύχτα προσπαθώντας να κοιμηθούμε;

Ένα βιβλίο, υπό τον τίτλο «Relax and Win: Performance Championship», εξηγεί την τεχνική που υιοθετούν Αμερικανοί στρατιώτες στο πεδίο της μάχης για να ξεκουραστούν. Όπως εξηγεί το επίμαχο δημοσίευμα, πιλότοι οι οποίοι, εξαιτίας της κούρασης είναι ευεπίφοροι να κάνουν λάθη στη διάρκεια της μάχης, καταφεύγουν στη μέθοδο για να αποκτήσουν δυνάμεις.

Η τεχνική καταπολέμησης της αυπνίας σε λιγότερο από δύο λεπτά περιλαμβάνει έναν συνδυασμό χαλάρωσης μυών, τεχνικές αναπνοής και οπτικοποιήσεις.

Η αϋπνία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, το οποίο επηρεάζει περίπου το ένα τρίτο ανδρών και γυναικών, ηλικίας 30 έως 40 ετών και σχεδόν τις μισές γυναίκες άνω των 65 ετών.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, ο ύπνος είναι σημαντικός γιατί με αυτόν απομακρύνεται το ενδεχόμενο της φθοράς των εγκεφαλικών κυττάρων.

Έρευνες έχουν δείξει ότι, όσοι κοιμούνται λιγότερο από οκτώ ώρες, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη.

Πώς να κοιμηθείτε σε λιγότερο από δύο λεπτά

1ον. Πρέπει να χαλαρώσετε τους μύες του προσώπου σας, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας, της γνάθου και των μυών που βρίσκονται γύρω από την περιοχή των ματιών.

2ον: Θα πρέπει να ρίξετε τους ώμους σας τόσο χαμηλά ώστε να χαλαρώσετε την περιοχή του αυχένα.

3ον: Το τρίτο βήμα περιλαμβάνει τις αναπνοές. Πρέπει μέσω της αναπνοής να χαλαρώσετε το στήθος σας και στη συνέχεια να χαλαρώσετε τα πόδια σας. Θα πρέπει να χαλαρώσετε τους μηρούς σας και στη συνέχεια τις γάμπες.

Μόλις χαλαρώσετε το σώμα σας για δέκα δευτερόλεπτα, θα πρέπει να καθαρίσετε το μυαλό σας εντελώς από της κακές σκέψεις.

Σύμφωνα με το βιβλίο, ακολουθώντας τρεις μεθόδους, μπορείτε να απομακρύνετε το μυαλό σας από τις βλαβερές σκέψεις.

Πρώτα απ ‘όλα, φανταστείτε τον εαυτό σας σ΄ένα κανό σε μια ήρεμη λίμνη, να να βλέπετε μόνο τον καταγάλανο ουρανό.

Μπορείτε επίσης να φανταστείτε τον εαυτό σας σε μια μαύρη βελούδινη αιώρα σ’ ένα κατάμαυρο δωμάτιο.

Και τέλος, δοκιμάστε να λέτε: «Μην σκέφτεσαι, μην σκέφτεσαι » ξανά και ξανά για δέκα δευτερόλεπτα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!