Στην εντατική δύο παιδιά λόγω επιπλοκών από την ιλαρά

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σε σοβαρή κατάσταση λόγω των επιπλοκών από την ιλαρά νοσηλεύονται δύο παιδιά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr, τα δύο παιδιά νοσηλεύονται σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας. Το ένα από αυτά έχει εκδηλώσει μία από τις σοβαρότερες επιπλοκές της ιλαράς που είναι η εγκεφαλίτιδα και το άλλο νοσηλεύεται λόγω μίας πιο σπάνιας επιπλοκής η οποία οφείλεται σε βλάβη των εγκεφαλικών κυττάρων λόγω του ιού και εκδηλώνεται λίγα χρόνια μετά την προσβολή του ατόμου από τη νόσο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ίδιου νοσοκομείου νοσηλεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα και ένα ακόμα παιδί το οποίο εκδήλωσε εγκεφαλίτιδα λόγω της ιλαράς. Στην περίπτωση αυτή, το περιστατικό αντιμετωπίστηκε και το παιδί έχει επιστρέψει στο σπίτι του.
Αναφερόμενο στις επιπλοκές το δημοσίευμα τονίζει ότι όσο αυξάνονται τα κρούσματα της ιλαράς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν και περιπτώσεις παιδιών κάτω των πέντε ετών που θα παρουσιάσουν επιπλοκές λόγω της νόσου και θα χρειαστεί να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.
Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ περίπου 30% των περιπτώσεων ιλαράς έχουν μια ή περισσότερες επιπλοκές. Αυτές είναι συχνότερες σε παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών και σε ενήλικες ηλικίας άνω των 20.
Οι επιπλοκές εμφανίζονται στο πεπτικό σύστημα, στο αναπνευστικό και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Όσον αφορά στο πεπτικό αφορά σε διάρροια (8%) και σπανίως παροδική ηπατίτιδα. Πιο σοβαρές επιπλοκές θεωρούνται η πνευμονία ιογενής (γιγαντοκυτταρική) ή δευτεροπαθής από μικρόβια (συχνότητα 6%), η οξεία μέση πυώδης ωτίτιδα (7%) και η οξεία εγκεφαλίτιδα (0,1%).
ΥΓΕΙΑ, ΕΝΤΑΤΙΚΗ, ΙΛΑΡΑ, ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!