Ρουσφέτι περιωπής- Πατέρας διοικητή ΥΠΕ πήρε δωμάτιο γυναίκας με ALS
Εντύπωση έχει προκαλέσει η γνωστοποίηση ενός περιστατικού στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου το οποίο αποτελεί ρουσφέτι Α’ κλάσης.
Πιο συγκεκριμένα, η περίπτωση επιλεκτικής μεταχείρισης έλαβε χώρα όταν έφθασε ο πατέρας του Νεκτάριου Παπαβασιλείου, Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια επέμβαση ρουτίνας.
Τότε, παρά την ένταση που προκλήθηκε στο νοσοκομείο, μια νεαρή κοπέλα με νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS), έχασε τη θέση της σε μονόκλινο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν, έως ώστε η θέση να απελευθερωθεί για τον πατέρα του κου. Παπαβασιλείου.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε εν συνεχεία σε 8κλινο θάλαμο της χειρουργικής κλινικής.
Πρόεδρος Εργαζομένων: Η διοίκηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις
Ο πρόεδρος Εργαζομένων του Βενιζελείου, Δημήτρης Φλυτζανής, επιβεβαίωσε το γεγονός στο patris.gr τονίζοντας ότι αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο και η διοίκηση του νοσοκομείου οφείλει να δώσει εξηγήσεις.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε την ισότιμη μεταχείριση των ασθενών με βάση τις ανάγκες τους και όχι με βάση τις γνωριμίες και τα αξιώματα.
Η διοίκηση του νοσοκομείου πρέπει να εξηγήσει γιατί έβγαλε έξω από το δωμάτιο μια νέα γυναίκα που είναι κατάκοιτη και υποφέρει από ένα πολύ σοβαρό νόσημα»
Προτεινόμενα άρθρα
11.06.2026 | 10:31
11.06.2026 | 07:15






