ΠΟΕΔΗΝ: Ποντίκια και απορρίμματα μέσα σε δημόσιο νοσοκομείο (φωτο)

Τις τραγικές συνθήκες στο Γενικό Nοσοκομείο Κιλκίς καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), επικαλούμενη το πόρισμα αυτοψίας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Κλιμάκιο της υπηρεσίας έπειτα από αυτοψία στους χώρους των πλυντηρίων του νοσοκομείου διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, σημεία εισόδου τρωκτικών (ανοιχτή πόρτα εισόδου, παράθυρα και μπαλκονόπορτες χωρίς σήτες).

Στην αποθήκη υγειονομικού υλικού εντοπίστηκε τρωκτικό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου, ενώ κατά μήκος του διαδρόμου υπήρχαν εσωτερικοί κάδοι απορριμμάτων χωρίς καπάκια.

«Μετά τα φίδια, τα πλυντήρια του Νοσοκομείου που δεν τα συναντάς ούτε σε φυλακές, τώρα κάνουν παρέλαση τα ποντίκια. Κυνηγάνε να τα σκοτώσουν οι εργαζόμενοι. Εκλήθη το Υγειονομικό το οποίο πρότεινε μέτρα προστασίας. Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Είναι ή όχι φορείς μετάδοσης μικροβίων τα ποντίκια, όταν χορεύουν στα εργαστήρια και τους θαλάμους ασθενών; Η Διοικήτρια κυρία Βλάχου τι λέει; Που βρίσκεται;» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. Την ίδια ώρα οι γιατροί καταγγέλλουν την έλλειψη φύλαξης στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

«Την νύκτα το νοσοκομείο είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη το βράδυ. Η Διοίκηση δεν έχει χρήματα στον προϋπολογισμό για να προσλάβει προσωπικό φύλαξης. Έτσι λέει ο Διοικητής. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών γίνονται φασαρίες από μεθυσμένους, ξυλοδαρμοί σε βάρος Ιατρών και Νοσηλευτών. Βλέπετε το Νοσοκομείο εφημερεύει κάθε ημέρα. Επίσης έχουν καταγραφεί κλοπές σε υλικά του Νοσοκομείου και πορτοφόλια Ασθενών και Προσωπικού. Ξέρετε πως αντιμετωπίζει το θέμα η Διοίκηση; Κλειδαμπαρώνει όλες τις πόρτες εξόδου και εισόδου του Νοσοκομείου, πλην της πόρτας των ΤΕΠ. Σε περίπτωση εκτάκτου συμβάντος που πρέπει να εκκενωθεί γρήγορα το Νοσοκομείο, όπως για παράδειγμα συνέβη με τη φωτιά στο Νοσοκομείο του Άγιου Σάββα, πως θα γίνει η εκκένωση του νοσοκομείου;» αναφέρεται.

fidia-pontikia1 Εικόνες-σοκ με ποντίκια μέσα σε δημόσια νοσοκομεία

fidia-pontikia Εικόνες-σοκ με ποντίκια μέσα σε δημόσια νοσοκομεία

2. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΥΓΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΝΤΙΚΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!