Παπαευαγγέλου: «Δεν μπορούμε να μιλάμε αισιόδοξα όταν βλέπουμε νούμερα»

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την επικινδυνότητα της μετάλλαξης «Δέλτα» και τόνισε ότι πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε αισιόδοξα.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε μια μικρή μετακίνηση πέραν από την ομάδα των νέων. Αρχίζουμε να βλέπουμε και ενδοοικογενειακή διασπορά, διασπορά σε περιβάλλοντα εργασίας, κρούσματα που η ιχνηλάτηση  δείχνει , ότι είναι νέοι που γύρισαν από νησιά και μετέδωσαν την λοίμωξη σε συγγενείς τους στο σπίτι ή σε φίλους. Βλέπουμε ότι δεν είναι μόνο τα κορωνοπάρτι  και οι διασκεδάσεις» είπε για την διασπόρα του ιού.

Στην συνέχεια είπε ότι πλέον δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε με αισιοδοξία μετά την ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων μέσα σε μία εβδομάδα.

«Δεν είμαι γνώστης των μαθηματικών μοντέλων για να να σας πω εάν θα έχουμε 20 ή 100.000 κρούσματα μέσα στον Αύγουστο, σίγουρα θα έχουμε θα έχουμε πολύ περισσότερα» συμπλήρωσε η κ. Παπαευαγγέλλου αλλά δεν αποκλείει το γεγονός να έχει γίνει υποεκτίμηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως παρατήρησε η Κα Παπαευαγγέλου το Φλεβάρη που μας πέρασε , όταν και βρισκόμασταν στο τρίτο κύμα, χρειάστηκε περίπου ένας μήνας για να φτάσουμε επίπεδο 3.000 κρουσμάτων από τα 500, και τώρα τα αγγίξαμε σε 2 μόλις εβδομάδες.

ΥΓΕΙΑ, COVID-19, ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ, ΒΑΝΑ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΛΟΥ, ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]