Μαγιορκίνης: Σημαντικότατη η αύξηση σε κρούσματα στην Ελλάδα

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην σημερινή ενημέρωση παρέθεσε τα νούμερα των κρουσμάτων και τον μολύνσεων για τον κόσμο, την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Όπως είπε σε σύνολο 185 εκατ. ενώ 4 εκατ. θάνατοι έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Στην συνέχεια, τόνισε ότι στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα 33 από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες έδειξαν επιδεινωμένη επιδημιολογική κατάσταση, ενώ σε πιο κρίσιμη κατάσταση σημείωσε ότι είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Όσον αφορά την Ελλάδα, δήλωσε ότι παρ’ ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων το σύστημα υγείας φεύγει από την πίεση, καθώς μειώθηκε κατά 21% ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ.

Επιπλέον, δήλωσε ότι στην καταγραφή κρουσμάτων σημειώθηκε αύξηση κατά 2,5 φορές παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Όσον αφορά, την μετάλλαξη Δέλτα τόνισε ότι ήδη έχει παρατηρηθεί σε 100 χώρες και ότι ο εμβολιασμός παίζει μεγάλο ρόλο στην αντιμετώπιση της.

Τέλος, για τον εμβολιασμό τόνισε ότι είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μάσκες δεν αντικαθιστούν τα εμβόλια.

ΥΓΕΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, COVID-19


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]