οι-τρεις-τροφές-που-κόβουν-κυριολεκτι-68794
ΥΓΕΙΑ | 06.01.2017 | 07:30

Οι τρεις τροφές που κόβουν κυριολεκτικά τον βήχα

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια γρίπη ή ένα ελαφρύ κρυολόγημα μπορεί να αφήσουν στο πέρασμά τους έναν επίμονο βήχα που θα μας ταλαιπωρήσει για μέρες ή και για ολόκληρες εβδομάδες.

Η ενοχλητική αίσθηση στον λαιμό δυσκολεύει την ομιλία και το φαγητό, προκαλώντας σημαντική δυσφορία στην καθημερινότητά μας.

Τα 3 προϊόντα που θα δείτε παρακάτω θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε μια και καλή!

– Μέλι

Το μέλι ως γνωστόν μαλακώνει τον λαιμό, αφού σχηματίζει στο εσωτερικό του τοίχωμα μια λεπτή επίστρωση που διευκολύνει την κατάποση. Επίσης, έχει αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητισιακή δράση. Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine δείχνει ότι μια μικρή ποσότητα μελιού πριν τον ύπνο μειώνει τη σοβαρότητα και τη συχνότητα του βήχα. Μπορείτε να απολαύσετε το μέλι σκέτο ή να το προσθέσετε στο τσάι σας.

– Γλυκόριζα

Οι χημικές ουσίες που περιέχει η γλυκόριζα μειώνουν το οίδημα στο εσωτερικό του λαιμού. Η γλυκόριζα έχει επίσης αποχρεμπτική δράση, βοηθώντας να διαλυθεί και να απομακρυνθεί ευκολότερα η βλέννα. Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, η γλυκόριζα χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως «γιατροσόφι» για τον πονόλαιμο και το άσθμα.

– Σοκολάτα

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, όμως πράγματι η σοκολάτα μπορεί να ανακουφίσει από τον βήχα, χάρη στη σύνθετη ουσία θεοβρωμίνη που περιέχει το κακάο. Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε το 2012 σε συνέδριο της Βρετανικής Εταιρείας Θώρακος, η θεοβρωμίνη δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα στον λαιμό, προστατεύοντας τις νευρικές απολήξεις που πυροδοτούν το αντανακλαστικό του βήχα.

Πηγή: Medical Daily

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.