Μέτρα για κορωνοϊό: Ιστορικό παραβάσεων για κάθε ΑΦΜ - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
4
Δεκέμβριος
Back
Καμία απαγόρευση για "κόκκινες" περιοχές, εμβολιασμένους σε εστίαση, ψυχαγωγία (βίντεο)

Μέτρα για κορωνοϊό: Ιστορικό παραβάσεων για κάθε ΑΦΜ

Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για «συμμόρφωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης» απέναντι στην τήρηση των μέτρων τόσο από πελάτες, όσο και απο επιχειρηματίες.

«Η καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, αλλά και των επιχειρηματιών σχετικά με τα νέα μέτρα είχε αποτέλεσμα. Οι έλεγχοι που έγιναν το μεσημέρι σε εμπορικούς δρόμους, καταστήματα, mall, που μπήκαν τώρα σε αυτή τη διαδικασία, έδειξαν ότι υπάρχει συμμόρφωση, υψηλό αίσθημα ευθύνης και οι πελάτες που σέβονται τον υγιή επιχειρηματία έδειχναν τα πιστοποιητικά τους χωρίς προβλήματα», δήλωσε.

Ο κ. Μπίνης υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τους ελέγχους, καθώς η βάση δεδομένων που διαμοιράζονται όλοι οι φορείς που τους διεξάγουν, τους δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να έχουν το πλήρες ιστορικό για κάθε ΑΦΜ για τους τελευταίους 18 μήνες. Μάλιστα στάθηκε ιδιαίτερα στις ευαίσθητες δομές, γηροκομεία, προνοιακές δομές, όπου από τον Σεπτέμβριο διενεργούνται έλεγχοι για να βεβαιωθούν οι αρχές ότι τηρούνται τα μέτρα.

«Με τα tablets και τα smartphones που διαθέτουμε, έχουμε τη δυνατότητα, ανεξάρτητα από την αρχή που έχει επιβάλλει το πρόστιμο, να βλέπουμε το ιστορικό και αυτό μας βοηθάει σε δύο πράγματα. Πρώτον στον σχεδιασμό των ελέγχων ώστε να μην κουράζουμε τους ελεγχόμενους και δεύτερον να αποφασίζουμε το ύψος του προστίμου που θα επιβληθεί σε περίπτωση δεύτερης ή τρίτης υποτροπής», τόνισε.

Ο κ. Μπίνης αναφέρθηκε και στην περίπτωση του νυχτερινού μαγαζιού στο Γκάζι, όπου σε έλεγχο εντοπίστηκαν πελάτες χωρίς τα πιστοποιητικά. Στο κέντρο επιβλήθηκε ανάκληση της άδειας λειτουργίας για 60 ημέρες, καθώς ήταν υπότροπο για τρίτη φορά,

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!