Μετά τις αντιδράσεις: Σενάρια για επίδομα 800 ευρώ σε δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 28 Μαρτίου 2020 - 20:24
  • Comments Off

Ο δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί και λογιστές, εξετάζεται να ενταχθούν στο ευνοϊκό καθεστώς των 800 ευρώ,  σύμφωνα με πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, αντί της αρχικά προωθούμενης ενίσχυσης των 600 ευρώ με κατάρτιση, θα εντάξει τις παραπάνω επαγγελματικές κατηγορίες γενική έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας (ΔΣΑ) είχε αντιδράσει στο μέτρο για ενίσχυση 600 ευρώ μέσω voucher. Το πρώτο αίτημα του  ήταν «στο καθεστώς επιδότησης των 800 ευρώ, καθώς πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης, αλλά και αξιοπρέπειας, του δικηγορικού σώματος».

Εντός των επόμενων ωρών θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Κυριακή ή μεθαύριο, Δευτέρα.

Η χθεσινή ανακοίνωση

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι προχωρά άμεσα στην στήριξη 166.000 επιστημόνων, προερχομένους και από τους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους :

Δικηγόρων

Γιατρών (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού)

Μηχανικών / αρχιτεκτόνων

Οικονομολόγων /Λογιστών

Εκπαιδευτικών και

Ερευνητών

δια ενός ανοιχτού προγράμματος, ύψους 180 εκ., με επιταγή κατάρτισης (voucher), με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο.

Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης.

Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί, σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΠΙΔΟΜΑ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΛΟΓΙΣΤΕΣ, 800 ΕΥΡΩ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, PROTEINOMENA, ΜΗΧΑΝΚΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!