Λινού: Aν δεν λειτουργήσουν τα μέτρα σε 8 μέρες τα κρούσματα θα διπλασιαστούν

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για τον κορωνοϊό η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού μιλώντας στο Open.

Όπως είπε, οι επόμενες ημέρες θα δείξουν κατά πόσο η εφαρμογή των μέτρων θα αποτελέσει ανάχωμα στη διασπορά. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε 8 μόλις ημέρες τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ διπλασιάστηκαν. Στις 16 Οκτωβρίου είχαμε 508 κρούσματα και στις 24 Οκτωβρίου ανεβήκαμε στα 935.

«Ο διπλασιασμός είναι η ένδειξη ότι έχουμε επιθετική αύξηση. Αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, αν δεν λειτουργήσουν, στις επόμενες οκτώ ημέρες θα έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων, θα έχουμε πάνω από 1.000 κρούσματα. Θα έχουμε δραματική αύξηση» είπε η κυρία Λινού και πρόσθεσε: «Είναι σαν να παλεύουν δύο δυνάμεις των μέτρων και του πολλαπλασιασμού».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 790 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και 10 νέους θανάτους.

«Για κάθε ένα γνωστό κρούσματα υπάρχουν δέκα άγνωστα, άρα έχουμε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Αρκετοί είναι ασυμπτωματικοί και πολλοί προσυμπτωματικοί. Χρειαζόμαστε γενικευμένα μέτρα που θα γίνουν αποδεκτά και θα είναι εφαρμόσιμα», κατέληξε η καθηγήτρια επιδημιολογίας.

ΥΓΕΙΑ, ΜΕΤΡΑ, ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΛΙΝΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!