Κορωνοϊός – ΚΚΕ: Προέχει πλέον η δημόσια υγεία

Για αδυναμία της κυβέρνησης στην αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και στα καθημερινά «ρεκόρ» των κρουσμάτων που σημειώνονται, εξαιτίας της «θυσίας» των μέτρων προστασίας, έναντι της οικονομίας, κάνει λόγο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) σε νεότερη ανακοίνωσή του.

Η θυσία, εξάλλου, των μέτρων προστασίας, έναντι των λεγόμενων «αντοχών της οικονομίας» αποτέλεσε και την αφορμή, σύμφωνα με το ΚΚΕ, ώστε οι χώροι εργασίας να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης του θανατηφόρου κορωνοϊού.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι αυτό που προέχει, πλέον, στη μάχη κατά της πανδημίας είναι η δημόσια υγεία και οι αντοχές του λαού, οι οποίες εξαντλούνται καθημερινά, γεγονός που πρέπει να ωθήσει την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση, με προσωπικό και υποδομές, του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς και να προστατεύσει τα σχολεία, τους χώρους εργασίας, τα μέσα μεταφορά και άλλες πιθανές εστίες υπερμετάδοσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Η εκτόξευση των κρουσμάτων και τα καθημερινά αρνητικά «ρεκόρ» είναι η αναμενόμενη εξέλιξη, από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να θυσιάσει τα μέτρα προστασίας στο βωμό των λεγόμενων «αντοχών της οικονομίας», που δεν είναι άλλο από τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Γι’ αυτό άλλωστε και μια σειρά χώροι, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία και οι αντοχές του λαού, που εξαντλούνται καθημερινά, γι’ αυτό και η κυβέρνηση πρέπει τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα και ουσιαστικά μέτρα για τη θωράκιση -με προσωπικό και υποδομές- του δημόσιου συστήματος υγείας, την αναγκαία προστασία στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς και σε άλλες πιθανές εστίες υπερμετάδοσης.

ΥΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΚΕ, ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!