Κορωνοϊος: Αποκαλυπτικό βίντεο για τη ζημιά που κάνει στους πνεύμονες

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 29 Μαρτίου 2020 - 14:53
  • Comments Off

Ένα βίντεο που δημοσιοποιεί το CNN δείχνει τους πνεύμονες ενός άνδρα που ήταν ασυμπτωματικός  λίγες μέρες νωρίτερα. Τώρα, ο ασθενής έχει  κορωνοϊό και οι πνεύμονες του δεν λειτουργούν σωστά, περιγράφει ο Δρ. Κιθ Μόρτμαν, επικεφαλής θωρακοχειρουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο George Washington. Το νοσηλευτικό ίδρυμα δημοσίευσε ενα 3D βίντεο που απεικονίζει τους πνεύμονες του συγκεκριμένου ασθενή.

«Δεν πρόκειται για έναν ασθενή με διαβήτη ηλικίας 70, 80 ετών», ανέφερε ο Mortman. «Εκτός από την υψηλή αρτηριακή πίεση, δεν είχε άλλα σημαντικά ιατρικά ζητήματα».

Οι περιοχές που σημειώνονται με κίτρινο χρώμα στο βίντεο αντιπροσωπεύουν μολυσμένα και φλεγμονώδη μέρη του πνεύμονα, σύμφωνα με τον γιατρό Mortman. Όταν οι πνεύμονες συναντούν ιογενή λοίμωξη, το όργανο θα αρχίσει να σφραγίζει τον ιό. Από τη σάρωση, είναι σαφές ότι η βλάβη δεν εντοπίζεται σε μία μόνο περιοχή, αλλά καλύπτει, αντίθετα, μαζικές περιοχές και των δύο πνευμόνων, δείχνοντας πόσο γρήγορη και επιθετική μπορεί να γίνει η λοίμωξη, ακόμα και σε νεότερους ασθενείς. Ένας ασθενής με υγιείς πνεύμονες δεν θα είχε κίτρινο στη σάρωση, είπε.

ΥΓΕΙΑ, ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ, VIDEO, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΗΠΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!