Κορωνοϊός: Αίτημα έγκρισης εμβολίου για παιδιά από 6 μηνών έως 6 ετών θα υποβάλλει η Moderna - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
14
Αύγουστος
Back

Κορωνοϊός: Αίτημα έγκρισης εμβολίου για παιδιά από 6 μηνών έως 6 ετών θα υποβάλλει η Moderna

H φαρμακευτική εταιρεία Moderna ελπίζει να λάβει το πράσινο φως για τη χορήγηση ενός εμβολίου κατά της Covid- 19 σε μωρά έξι μηνών έως και παιδιά 6 ετών από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές.

Με ανακοίνωση της, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία τονίζει πως, τις επόμενες εβδομάδες θα υποβάλει αίτηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να λάβει την έγκριση ενός εμβολίου δύο δόσεων- 25 μικρογραμμαρίων η κάθε δόση.

Σύμφωνα με τους New York Times, αυτή η ποσότητα αποτελεί το 25% των δύο πρώτων δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που έλαβαν οι ενήλικες, όπως αναφέρει η εταιρεία.

«Δεδομένης της ανάγκης για ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 σε βρέφη και μικρά παιδιά, συνεργαζόμαστε με τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές για να υποβάλουμε αυτά τα δεδομένα το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ.

Στις κλινικές δοκιμές, οι δύο δόσεις του εμβολίου χορηγήθηκαν με διαφορά 28 ημερών σε 2.500 βρέφη και μικρά παιδιά, ηλικίας 6 μηνών έως και 2 ετών και σε 4.200 παιδιά, ηλικίας 2 έως 6 ετών.

Οι δόσεις του εμβολίου της Moderna σε βρέφη και μικρά παιδιά «έδειξαν μια ισχυρή απόκριση αντισωμάτων» παρόμοια με αυτή των ενηλίκων, με «ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας», όπως επισημαίνει η εταιρεία.

Βέβαια, η αποτελεσματικότητα των δύο δόσεων του εμβολίου ήταν 43,7% σε βρέφη και παιδιά, ηλικίας 6 μηνών έως 2 ετών και 37,5% ,σε παιδιά από 2 έως 6 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, δεν αναφέρθηκαν κρούσματα της COVID-19 με σοβαρά συμπτώματα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!