κέρκυρα-έρευνα-σε-ξενοδοχεία-για-την-τ-894965
ΥΓΕΙΑ | 29.06.2021 | 01:45

Κέρκυρα: Έρευνα σε ξενοδοχεία για την τήρηση των μέτρων για την COVID-19

Το Τμήμα Τουρισμού της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με έδρα την Κέρκυρα, σχεδίασε και διεξήγαγε πανελλήνια έρευνα αναφορικά με την “Ανταπόκριση των ελληνικών Ξενοδοχειακών Μονάδων στις νέες συνθήκες της πανδημίας COVID-19 .

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού την περίοδο Σεπτέμβριο – Νοέμβριο 2020, στηρίχθηκε σε δείγμα 501 ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Οι άξονες της έρευνας εστιάζουν στη μελέτη των ακόλουθων παραγόντων:

  • την ικανοποίηση από την τρέχουσα πληροφόρηση σε σχέση με τον COVID-19,
  • τις εκτιμήσεις για τον Τουριστικό Κλάδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας,
  • την ανησυχία και το άγχος που προκαλεί η πανδημία, εκτιμήσεις για το μέλλον του Τουρισμού γενικά αλλά και για την επερχόμενη τουριστική περίοδο,
  • τις ψηφιακές δεξιότητες και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ξενοδοχειακών μονάδων,
  • την καινοτομία και την ανάληψη ρίσκου στις ξενοδοχειακές μονάδες.

Επίσης κατατέθηκαν 5 προτάσεις για τον Τουρισμό υπό το πρίσμα της COVID–19 και συγκεκριμένα:

  • Περιοδική παρακολούθηση της υιοθέτησης ψηφιακών λύσεων καθώς και του ψηφιακού μετασχηματισμού των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
  • Τακτική και θεσμικά οργανωμένη αξιολόγηση των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και παροχή προσαρμοσμένων προτάσεων για ψηφιακές επενδύσεις.
  • Ανάπτυξη ενός οργανωμένου και θεσμικά κατοχυρωμένου μηχανισμού ψηφιακής ενημέρωσης και πληροφόρησης των επιχειρηματιών του κλάδου αναφορικά με τη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας, προσαρμοσμένο στο επίπεδο ψηφιακής ωριμότητας των επιχειρήσεων.
  • Διαμόρφωση προγραμμάτων επιμόρφωσης για ενίσχυση ψηφιακών ικανοτήτων (reskilling-upskilling) στελεχών διαφορετικών ειδικοτήτων του ξενοδοχειακού κλάδου.
  • Σχεδιασμός νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση του οικονομικού και τεχνολογικού κεφαλαίου των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, με στόχο την ενδυνάμωση της ικανότητας ανάπτυξης καινοτομίας σε επίπεδο υπηρεσιών.

Πηγή: ertnews.gr