Εξαδάκτυλος: «Αν είμαστε συνεπείς θα κάνουμε ένα Πάσχα διαφορετικό από πέρσι»

“Δουλεύει το lockdown απλώς δεν δουλεύει όσο θα δούλευε εάν είχαμε πλήρη και διαρκή εφαρμογή των μέτρων” δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

“Η κοινωνία είναι κουρασμένη, αλλά ο ιός παραμένει διαρκώς ξεκούραστος” τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, “αν είμαστε αναγκασμένοι για οικονομικούς λόγους να προχωρήσουμε σε κάποιες δραστηριότητες θα πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι θα φέρει επιβάρυνση”

“Θα πρέπει να επιλέξουμε τη δραστηριότητα που θα φέρει τη μικρότερη επιβάρυνση”, σημείωσε. “Η μόνη δραστηριότητα που θα μπορούσε να λειτουργήσει και ίσως στις 12 Απριλίου είναι το λιανεμπόριο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ταυτόχρονα με άλλη δραστηριότητα- όπως τα σχολεία – θα είναι επικίνδυνο βήμα και θα έχει επιδράσεις που θα τις δούμε μετά από 2-3 εβδομάδες και δεν θα είναι καθόλου ευχάριστες”.

Για το Πάσχα, είπε ότι “θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να μην κάνουμε πρόβες, εννοώντας να αποφύγουμε τις εκδηλώσεις όλοι μας γιατί ξέρουμε πολύ καλά τι διασπείρει τον ιό”

“Αν είμαστε συνεπείς θα κάνουμε ένα Πάσχα διαφορετικό από πέρσι, όχι σαν πρόπερσι”, επισήμανε.

ΥΓΕΙΑ, ΠΑΣΧΑ, ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!