Εστίαση: Βαριά πρόστιμα για ανεμβολίαστους που θα πηγαίνουν
Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
Back
Άρχισαν τα λουκέτα σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ

Εστίαση: Βαριά πρόστιμα για ανεμβολίαστους που θα πηγαίνουν σε χώρο εμβολιασμένων

Το σχέδιο της κυβέρνησης για κλειστούς χώρους στην εστίαση και στην διασκέδαση που είτε θα είναι μόνο για εμβολιασμένους, είτε μικτοί, προχωρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επικρατέστερο σενάριο είναι που θέλει όλοι οι εσωτερικοί χώροι να αφορούν αποκλειστικά και μόνο όσους έχουν προστατευτεί με εμβόλιο από τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, στο σχέδιο που αναμένεται να ανακοινωθεί θα υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις που θα παρανομούν, αλλά και για τους ίδιους τους πελάτες.

Για τα καταστήματα, αυτά θα ξεκινούν από 3.000 ευρώ και θα φτάνουν έως και τις 10.000. Επίσης προβλέπεται αναστολή λειτουργίας από 7 έως 15 ημέρες ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα των επιχειρήσεων.  Οι ανατολές θα τηρούνται αυστηρά και θα επιτηρούνται από την ΕΛΑΣ ενώ θα αναρτώνται σε ειδική πλατφόρμα με αναγραφή της επωνυμίας του καταστήματος. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης θα μπαίνει λουκέτο με αφαίρεση αδείας της επιχείρησης.

Όσον αφορά τους πελάτες τώρα, το πρόστιμο για την παρουσία ενός ανεμβολίαστου σε χώρο αποκλειστικά για εμβολιασμένους, θα είναι στα 300 ευρώ, ενώ αν έχει πλαστογραφήσει κάποιο έγγραφο για να μπει μέσα στο μαγαζί, τότε το ποσό είναι δεκαπλάσιο. Θα φτάνει δηλαδή τα 3.000 ευρώ.

Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι

Σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθούν σε λειτουργία τα εξής εργαλεία:

  • μια πλατφόρμα όπου καταστηματάρχες, ελεγκτικές αρχές και πολίτες θα μπορούν να βλέπουν ποια καταστήματα είναι αμιγή και ποια μικτά, και
  • μια εφαρμογή με στοιχεία QR code μέσω της οποίας οι καταστηματάρχες θα μπορούν να προχωρούν σε επαλήθευση του εμβολιασμού και των πιστοποιητικών κατά την προσέλευση των πελατών, η οποία θα είναι διαθέσιμη από όλα τα γνωστές εμπορικές πλατφόρμες όπου θα μπορεί να την κατεβάσει όποιος θέλει σε τηλέφωνο ή ταμπλετ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!