Μετακινήσεις ανεμβολίαστων από νομό σε νομό μόνο με αρνητικό τεστ
Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
Back
ΦΕΚ

Μετακινήσεις ανεμβολίαστων από νομό σε νομό μόνο με αρνητικό τεστ

Νέες ανακοινώσεις αναφορικά με τις μετακινήσεις των πολιτών αναμένεται να κάνει σε λίγη ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ενημέρωσης για την πανδημία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων εισηγείται οι ανεμβολίαστοι να μπορούν να ταξιδεύουν από νομό σε νομό αλλά και στα νησιά μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ και του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού μέσω του οποίου θα αποδεικνύεται και η γνησιότητα του εγγράφου.

Συγκεκριμένα η εισήγηση τους είναι να επιδεικνύουν αρνητικό rapid ή PCR τεστ όσοι ταξιδεύουν με τρένο, ΚΤΕΛ, αεροπλάνο ή πλοιο σε κάποιο νησί ή άλλο νομό.

Η εισήγηση δεν αφορά όσους μετακινούνται από τον έναν νομό στον άλλο για δουλειά ή για όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν με το ιδιωτικό τους ΙΧ.

Από την εισήγηση των ειδικών προκύπτει πως δεν θα γίνονται δεκτά τα self test, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο κάποιος να δηλώσει ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα.

Η εισήγηση κρίθηκε αναγκαία για τη διασφάλιση της μη διασποράς του κορωνοϊού το επόμενο διάστημα που αναμένεται η κινητικότητα να εκτοξευθεί λόγω θέρους και διακοπών.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!