Εργαζόμενοι ΚΕΠ: Απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη -«Κινδυνεύουν ζωές»

Νέα δραματική έκκληση (δείτε την προηγούμενη ΕΔΩ) στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών (Θεοδωρικάκος, Λιβάνιος) και τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτική Γ. Γεωργαντά, απευθύνουν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ. Συγκεκριμένα, σε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ΚΕΠ (ΠΟΕ-ΚΕΠ) χαρακτηρίζει ανεπαρκές το μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση «η εξυπηρέτηση πολιτών στα ΚΕΠ να γίνεται με ραντεβού μετά από τηλεφωνική επικοινωνία».

«Οι συνάδελφοί μας είναι τρομοκρατημένοι καθώς βλέπουν τα συναρμόδια Υπουργεία να πειραματίζονται για άλλη μια φορά επάνω τους. Ήδη έχουμε ζητήσει να ανασταλεί η υποδοχή κοινού στα ΚΕΠ. Η υγεία των συναδέλφων μας δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση και έχει την ίδια αξία με των υπολοίπων υπαλλήλων που ήδη οι υπηρεσίες τους (ορθώς) τους έχουν προστατεύσει.

Όταν εμφανισθεί το πρώτο κρούσμα σε υπάλληλο ΚΕΠ, θα είναι ήδη αργά, θα έχουν μολυνθεί δεκάδες και εκατοντάδες πολίτες και τότε οι Υπουργοί θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τόσο η ΠΟΣΕΚΕΠ όσο και υπάλληλοι έχουν ενημερώσει για τις αυτονόητες δυσκολίες εφαρμογής πλέον και των ραντεβού. Η μόνη λύση είναι η εξυπηρέτηση με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο ή με αλληλογραφία. Αλλιώς τα ΚΕΠ θα μετατραπούν σε βασικές πηγές μόλυνσης και διάδοσης του ιού τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους πολίτες που εξυπηρετούνται», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Καταλήγουν, δε, ότι «ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΠ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ». Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr οι εργαζόμενοι, εφόσον δεν έχουν κάποια απάντηση από τα αρμόδια υπουργεία, είναι αποφασισμένοι να κινηθούν δικαστικά, προκειμένου τα ΚΕΠ να σταματήσουν να εξυπηρετούν κοινό από κοντά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα ΚΕΠ τις τελευταίες μέρες μετατράπηκαν σε εστίες μεγάλης συγκέντρωσης κοινού, λόγω του γεγονότος ότι πολλές δημόσιες υπηρεσίες έχουν διακόψει την εξυπηρέτηση κοινού με φυσική παρουσία, ως βασικό μέτρο αποτροπής και καθυστέρησης διασποράς του νέου κορωνοϊού. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε η εξυπηρέτηση πολιτών στα ΚΕΠ με ραντεβού μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

Ωστόσο, το μέτρο αυτό είναι ανεπαρκές για την προστασία εργαζόμενων και πολιτών, με τις καθημερινές ραγδαίες εξελίξεις και την εξάπλωση του ιού. Οι συνάδελφοί μας είναι τρομοκρατημένοι καθώς βλέπουν τα συναρμόδια Υπουργεία να πειραματίζονται για άλλη μια φορά επάνω τους. Ήδη έχουμε ζητήσει να ανασταλεί η υποδοχή κοινού στα ΚΕΠ. Η υγεία των συναδέλφων μας δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση και έχει την ίδια αξία με των υπολοίπων υπαλλήλων που ήδη οι υπηρεσίες τους (ορθώς) τους έχουν προστατεύσει.

Όταν εμφανισθεί το πρώτο κρούσμα σε υπάλληλο ΚΕΠ, θα είναι ήδη αργά, θα έχουν μολυνθεί δεκάδες και εκατοντάδες πολίτες και τότε οι Υπουργοί θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τόσο η ΠΟΣΕΚΕΠ όσο και υπάλληλοι έχουν ενημερώσει για τις αυτονόητες δυσκολίες εφαρμογής πλέον και των ραντεβού. Η μόνη λύση είναι η εξυπηρέτηση με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο ή με αλληλογραφία. Αλλιώς τα ΚΕΠ θα μετατραπούν σε βασικές πηγές μόλυνσης και διάδοσης του ιού τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους πολίτες που εξυπηρετούνται.

Επισημαίνουμε ότι η λειτουργία των ΚΕΠ με ραντεβού είναι εξαιρετικά επικίνδυνη διότι:

  1. Οι πολίτες δεν θα είναι προστατευμένοι. Ειδικά μέσα στα ΚΕΠ που δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο και δεν υπάρχει κανένα μέσο προστασίας.
  2. Θα υπάρξει διασπορά του ιού με εκθετική αύξηση και τραγικά αποτελέσματα.
  3. Σε σύντομο διάστημα δεν θα υπάρχουν ΚΕΠ να εξυπηρετούν με κανένα τρόπο.
  4. Θα αφεθεί μία εστία μετάδοσης του ιού ανοικτή, η οποία δεν πρέπει να μείνει ανοικτή, ώστε να δοθεί πολύτιμος χρόνος στο σύστημα υγείας και να μην καταρρεύσει.

ΖΗΤΑΜΕ: – ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΑ ΚΕΠ – ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΠ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ, ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Καλούμε τους Υπουργούς Εσωτερικών και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να πάρουν άμεσα τα μέτρα που ζητάμε για την υποστήριξη του συστήματος υγείας και της ζωής. Έστω την ύστατη στιγμή, τους ζητάμε να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία και να προστατεύσουν τους συναδέλφους μας και τους πολίτες. Να σεβαστούν τους καθ’ ύλην αρμόδιους γιατρούς που με Δελτίο Τύπου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου παροτρύνουν για το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών για το κοινό για λόγους δημόσιας υγείας. Δεν μιλάμε πλέον για εξυπηρέτηση αλλά για επιβίωση!

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΠ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ.

ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ, ΚΕΠ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!