Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας σε ακόμα τρεις περιοχές
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας σε ακόμα τρεις περιοχές

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων υπάρχει σε νέες περιοχές της χώρας. Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα εντάσσονται στο κόκκινο. Για τις συγκεκριμένες περιοχές αναμένεται να ανακοινωθεί lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας άμεσα. Στο «κόκκινο» παραμένουν και οι περιφέρειες Πιερίας, Ημαθίας, Πρέβεζας, Καβάλας και Αργολίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα ωρών είναι επιβολή των έκτακτων μέτρων. Συγκεκριμένα και με βάση την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι τρεις περιοχές οι επιδημιολόγοι εισηγούνται τοπικό lockdown στις τρεις περιοχές, ενώ η ανάλυση των δεδομένων δείχνει ότι η αύξηση σε βάθος 7ημέρου και σε αναλογία 100.000 πληθυσμού είναι:

  • Ξάνθη 73%,
  • Δράμα 41%,
  • Καστοριά 43%
 Υπενθυμίζεται ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι στη Δράμα είναι στο 44,2%, στην Ξάνθη στο 48,33% και στην Καστοριά στο 55,39%.

Τα μέτρα

Τα μέτρα που πιθανά θα επιβληθούν από το πρωί της Παρασκευής προβλέπουν:

 – Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

– Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Στις παραπάνω περιοχές από το πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου στις 06:00 αναμένεται να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 πμ έως τις 06:00 πμ και απαγόρευση μουσικής σε χώρους εστίασης για όλο το 24ωρο.

Έρχονται αλλαγές στα μέτρα για τα σχολεία

Ήδη υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε νεαρές ηλικίες και συγκεκριμένα σε μαθητές ειδικά στα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας. Αυτό αποτυπώνεται και από την χτεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ όπου προέκυψαν 3500 κρούσματα.

Μεταξύ των επιστημόνων υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τους χώρους των σχολείων ειδικά όσο θα πλησιάζει ο χειμώνας όπου οι κλειστές αίθουσες θα είναι δύσκολο να αεριστούν και θα υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους.

Αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του γνωστού μέλους της επιτροπής των ειδικών, Μάριου Λαζανά ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί το συγκεκριμένο μέτρο 50+1, λέγοντας ότι το κλείσιμο ενός τμήματος αν μολυνθούν πάνω από τους μισούς μαθητές- είναι υπό σκέψη.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!