Ένας χρόνος: «Ένιωσα από τις πρώτες ώρες πόσο μικρός μπορώ να γίνω απέναντι στον ιό» - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
20
Νοέμβριος
Back

Ένας χρόνος: «Ένιωσα από τις πρώτες ώρες πόσο μικρός μπορώ να γίνω απέναντι στον ιό»

Για όλα όσα έζησε όταν νόσησε με Covid μίλησε γεμάτος συναισθηματική φόρτιση στην εκπομπή της ΕΡΤ «Με νέα ματιά» ο Bασίλης Χατζησταύρου, αρχιτέκτονας, 47 ετών. Πέρυσι τέτοιο καιρό νοσηλεύονταν στο Ιπποκράτειο δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Όπως είπε «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο γιατί ποτέ μου δεν νοσηλεύτηκα σε κάποιο νοσοκομείο για οποιοδήποτε λόγο. Ξαφνικά ένα Σάββατο αισθάνθηκα ότι δεν είμαι καλά και έτσι βρέθηκα μέσα σε λίγες ώρες στο κρεβάτι με τον ιό που δεν ήταν κάτι πολύ απλό και πολύ αστείο. Ένιωσα από τις πρώτες ώρες πόσο μικρός μπορώ να γίνω απέναντι στον ιό και αυτό φάνηκε την 8η ή την 9η μέρα, αν θυμάμαι καλά, γιατί με πολύ λίγο οξυγόνο έφυγα μια Κυριακή πρωί στο Ιπποκράτειο.

Οι στιγμές μέσα στο νοσοκομείο ήταν δύσκολες γιατί ήμασταν σε εκείνο το κύμα το οποίο όλες οι κλινικές ήταν πολύ απροετοίμαστες. Βρισκόμουνα σε ένα δίκλινο με 4 άτομα μέσα, ο ένας χειρότερα από τον άλλο και ο ένας έδινε κουράγιο στον άλλο γιατί ήμασταν μόνοι μας. Ελάχιστα μπορούσα να μιλήσω οπότε είχα ελάχιστη επικοινωνία με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, αλλά και με τον αδερφό μου  και τους γονείς μας. Ήταν δύσκολα γιατί ήμασταν μπροστά σε μια κατάσταση περίεργη… Όλοι οι γιατροί, οι νοσοκόμοι έτρεχαν κυριολεκτικά καθημερινά, βοηθούσαν τους πάντες όσο μπορούσαν. Έβλεπες πίσω από τις μάσκες τους να είναι ιδρωμένοι, να βοηθάνε εμένα, όλη την πτέρυγα...Ηταν κάτι που δεν θα ήθελα να ξανανιώσω, πολύ δύσκολο. Είχα τη δύναμη και την πίστη και το ξεπέρασα».

Με δάκρυα στα μάτια μίλησε για τον Δημήτρη που νοσηλευόταν μαζί του εκείνη την περίοδο και δεν τα κατάφερε. «Δυστυχώς ο Δημήτρης δεν είναι δίπλα μας, μετά από νομίζω 45 μέρες υπέκυψε… γίναμε φίλοι χωρίς να γνωριζόμαστε… πολύ απλά».

Ο κ. Χατζησταύρου τόνισε ότι αυτό που ζούμε ξανά δεν θα έχει εύκολο τέλος αν δεν κάνουμε την προσπάθειά μας όλοι να γυρίσουμε στην κανονικότητα. Ολοι μας πρέπει να το δούμε πιο σοβαρά το θέμα και να πράξουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!