Εμβόλιο Pfizer: Γιατί έγινε έρευνα για 62 περιστατικά -Τι απάντησε η εταιρεία

Το Ισραήλ εξετάζει 62 περιστατικά ανθρώπων που εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα, αφότου έλαβαν μια δόση του εμβολίου της Pfizer έναντι του κορωνοϊού.

Οι υγειονομικές αρχές ερευνούν κατά πόσο οι περιπτώσεις αυτές της φλεγμονώδους νόσου του καρδιακού μυός συνδέονται με τις δόσεις του εμβολίου που έχουν χορηγηθεί σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια ανθρώπους, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Νάχμαν Ας, την Κυριακή, σε συνέντευξή του στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

Μία στις 100.000 η πιθανότητα εμφάνισης της παρενέργειας

Το Ισραήλ εντόπισε συνολικά 62 περιστατικά μυοκαρδίτιδας, όπως σημειώνει δημοσίευμα του Bloomberg, παραθέτοντας την αναφορά του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Η παρενέργεια αυτή φαίνεται πως εμφανίζεται σε έναν άνθρωπο ανά 100.000, αν και το ίδιο περιστατικό εμφανίζει συχνότητα 1 στις 20.000 σε άνδρες ηλικίας 18 με 30 ετών.

Δύο πολίτες που εμφάνισαν συμπτώματα έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι υπόλοιποι ανέρρωσαν.

«Φαίνεται πως τα οφέλη του εμβολίου είναι τέτοια που ακόμη και αν εντοπίσουμε σύνδεση μεταξύ ορισμένων περιπτώσεων και του εμβολίου, δεν θα δικαιολογούσε τυχόν αναστολή», είπε ο Νάχμαν Ας στη συνέντευξη.

Τι αναφέρει η ίδια η Pfizer

«Δεν έχουμε παρατηρήσει υψηλότερο ρυθμό εμφάνισης περιστατικών μυοκαρδίτιδας, από εκείνον που παρουσιάζεται στον γενικό πληθυσμό», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Pfizer.

«Η αιτιώδης σχέση με το εμβόλιο δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ώρα που να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το εμβόλιο ενέχει τον κίνδυνο εμφάνισης μυοκαρδίτιδας», συνεχίζει η εταιρεία.

ΥΓΕΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΟ, ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, PFIZER


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]