Εμβόλια: Τρίτη δόση από την Κυριακή & στους πενηντάρηδες -
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back
Εμβόλια: Τρίτη δόση από την Κυριακή & στους πενηντάρηδες

Εμβόλια: Τρίτη δόση από την Κυριακή & στους πενηντάρηδες

Τρίτη δόση και για τους πενηντάρηδες αποφάσισε η κυβέρνηση μετά από σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της σχετικής προαναγγελίας του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 10/10 τις απογευματινές ώρες ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση αναφορικά με περίπου 100.000 πολίτες. Δηλαδή, τους:

-Άνω των 50.

-Άτομα με υποκείμενα νοσήματα της ομάδας Α.

– Άτομα με υποκείμενα νοσήματα της ομάδας Β.

Η τρίτη δόση θα γίνεται μετά την πάροδο έξι μηνών από την δεύτερη η την πρώτη (σ.σ. στο μονοδοσικό) και η λίστα θα ενημερώνεται συνεχώς.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους “τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι δεν θα χρειαστεί άλλη δόση”, ενώ το επόμενο διάστημα “είναι αρκετά πιθανόν να ανοίξει η πλατφόρμα και για μικρότερες ηλικίες”.

Στον πάτο οι εμβολιασμοί, στα ύψη τα κρούσματα

Την ίδια ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να παραμένει υψηλός, με επίκεντρο μάλιστα συγκεκριμένες περιοχές  (.σ.σ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα ανέφερε χαρακτηριστικά την Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αχαΐα, Δράμα, Καβάλα, Πέλλα και  Πιέρια), ο αριθμός των καθημερινών εμβολιασμών έχει, κυριολεκτικά, πιάσει πάτο. 

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!