Έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό από Θεοδωρίδου – Θεμιστοκλέους το απόγευμα - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
29
Ιούλιος
Back
παρενέργεια

Έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό από Θεοδωρίδου – Θεμιστοκλέους το απόγευμα

Η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ανοιχτή η πλατφόρμα για τέταρτη δόση

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για ραντεβού εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση, για τις ηλικίες 30 ετών και πάνω. Πρόκειται για μία εθελοντική διαδικασία καθώς οι περισσότεροι επιστήμονες, αλλά ακόμη και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν τα επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν τα οφέλη της 4ης δόσης στους νεότερους.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η  δόση πρέπει να γίνει στους άνω των 60 ετών αφού κινδυνεύουν περισσότερο από μία πιθανή μόλυνση και για αυτό τον λόγο κάνουν ισχυρή σύσταση. Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα για 4η δόση εμβολίου για τους άνω των 60 ετών έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο.

Οι προβληματισμοί για τους 30άρηδες

Αν και η πλατφόρμα για τους άνω των 30 ετών άνοιξε και να μπορούν πλέον να κάνουν 4η δόση εμβολίου, πολλοί ειδικοί δεν φαίνεται να συμφωνούν προς αυτήν την κατεύθυνση με συνέπεια να έχει δημιουργηθεί σύγχυση.

Τις τελευταίες ημέρες ορισμένοι ειδικοί δεν προτρέπουν τους νεότερους να κάνουν άμεσα την τέταρτη δόση και σημειώνουν ότι ακόμα μία ενισχυτική δόση δεν θα προσφέρει κάποια επιπλέον προστασία στους άνω των 30 ετών τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, αν και Υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και 5 σαρώνουν όλη τη χώρα.

Ακόμη και το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει εμφατικά ότι είναι προαιρετική η επιπλέον δόση για τους άνω των 30 ετών, ενώ μπορούν να την κάνουν όσοι έχουν έντονη ανησυχία για πιθανή μόλυνση. Άλλωστε ακόμη και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με ανακοίνωσή της σημείωνε ότι δεν υπάρχει απόδειξη για όφελος σε όσους είναι κάτω των 60. Μένει λοιπόν να δούμε αν κάτι πρόκειται να αλλάξει με τις σημερινές ανακοινώσεις.

Πάντως, από το υπουργείο Υγείας έχει επισημανθεί ότι όποιος πολίτης άνω των 30 ετών επιθυμεί να κάνει τέταρτη δόση του εμβολίου για να νιώσει περισσότερο προστατευμένος, μπορεί να το κάνει.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!