Δομή προσφύγων Σχιστού: Κρούσμα κορωνοϊού σε εργάζομενη -Ζητούν ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ

Την διενέργεια ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ ζητούν οι εργαζόμενοι στη δομή προσφύγων στο Σχιστό μετά από την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος εργαζόμενης καταγγέλλοντας τους αρμόδιους φορείς ότι αδιαφορούν.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους, αναφέρουν:

Είμαστε εργαζόμενοι στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας Σχιστου Αττικής και η δομή μας είναι σε υγειονομικό περιορισμό από τις 7/9. Την Τρίτη 13/10 βρέθηκε εργαζόμενη στην καθαριότητα, θετική στον covid-19 και εκ τότε προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να γίνει ιχνηλάτηση και στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Είμαστε εργαζόμενοι με το κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και μας θεωρούν εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας, οπότε δεν ενδιαφέρονται και ιδιαίτερα για την υγεία μας.

Την στιγμή που ο ΕΟΔΥ γράφει πως «ο εργαστηριακός έλεγχος φιλοξενούμενων και προσωπικού της δομής υλοποιείται απαραίτητα στο πλαίσιο διερεύνησης στενών επαφών επιβεβαιωμενου κρουσματος και ελέγχου της διασποράς του ιού στη δομή.» όπως σας επισυνάπτω, κανείς εδώ δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του και μάλιστα μας είπαν πως σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ τους ενημέρωσαν πως «δεν υπάρχει λόγος ιχνηλάτησης γιατί πέρασαν αρκετές μέρες από την τελευταία μας επαφή μαζί της.»

Συγκεκριμένα η τελευταία ημέρα που ήρθε για εργασία ή συνάδελφος, ήταν η Παρασκευή 9/10 (πριν 6 ημέρες) και κάναμε κοινή χρήση κουζίνας και τουαλέτας άλλοι 20 εργαζόμενοι. Επίσης ήρθε σε επαφή με ακόμα τουλάχιστον 20 εργαζόμενους της δομής σε ιατρείο, διοίκηση και φυλάκιο.

Είμαστε σε απόγνωση, ζητάμε ιχνηλάτηση όπως αναφέρει στις οδηγίες του ο ΕΟΔΥ,. Πίσω μας έχουμε οικογένειες και άτομα (γονείς, αδέλφια, παιδιά) σε ευπαθείς ομάδες.

ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΚΡΟΥΣΜΑ, ΣΧΙΣΤΟ, ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!