Αττική-Κορωνοϊός: 20.000 ενεργά κρούσματα δείχνουν τα λύματα -Τρόμος στους επιστήμονες

Μπορεί τα κρούσματα να δείχνουν μια τάση σταθεροποίησης γεγονός που οδήγησε και στο άνοιγμα των καταστημάτων ωστόσο οι ειδικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την Αττική μιας και εκεί εντοπίζεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Η Αττική έχει τα περισσότερα κρούσματα καθημερινά και ως ένα βαθμό αυτό μπορεί να εξηγηθεί λόγω του πληθυσμού της ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν πώς χρειάζεται τεράστια προσοχή γιατί η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει ανά πάσα στιγμή.

Ο δείκτης θετικότητας στο κέντρο της Αθήνας είναι πάνω από 4, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου υπό τον φόβο μεγαλύτερης εξάπλωσης του ιού.

Τι δείχνουν τα λύματα

Για την κατάσταση στα λύματα της Αττικής, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαϊδης.

«Εμείς κάνουμε υπολογισμό προβλεπόμενων φορέων και όχι κρουσμάτων. Υπολογίζουμε από το ιικό φορτίο τόσο συμπτωματικούς, όσο και ασυμπτωματικούς. Ο επιπολασμός που υπολογίζουμε είναι της τάξεως του μισού τα εκατό. Δηλαδή, περίπου 20.000 φορείς κορωνοϊού είναι μόνο στην Αττική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

«Αν για κάποιο λόγο δούμε απότομη αύξηση τότε αυτό θα σημαίνει ότι θα υπάρχει μεγάλη διασπορά», υπογράμμισε εν συνεχεία ο κ. Θωμαΐδης.

«Το άνοιγμα της αγοράς δεν φαίνεται να έχει επιβαρύνει την κατάσταση. Θα περιμένουμε όμως να δούμε και τα στοιχεία μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να έχουμε πλήρη εικόνα», τόνισε.

ΥΓΕΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ, ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΛΥΜΑΤΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!